Trešdiena, 25.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Rauls, Rodrigo;

Lielajā Ģildē notiks simfoniskais koncerts mazajiem klausītājiem "Mūziķi joko"

Mārtiņš Pučka, 03.02.2010. 12:46

Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris un diriģents Andris Vecumnieks 13. februārī, Lielajā Ģildē aicina uz ceturto koncertu ciklā "Simfoniskie koncerti vecākiem un bērniem". Pirms koncerta klausītājiem būs iespēja klātienē iepazīties ar dažādiem taustiņinstrumentiem. Koncerta sākums krievu valodā plkst. 11:00, bet latviešu - plkst. 14:00.
Lielajā Ģildē notiks simfoniskais koncerts mazajiem klausītājiem "Mūziķi joko"

Joki patīk visiem, jokot gribas visiem. Joko arī mūziķi – paši par sevi, par saviem kolēģiem, par komponistiem un viņu mūziku. Joko pa vienam, pa diviem, pa trim. Kamēr sanāk kopā viss orķestris – un tad tik īstie joki sākas!

Programma:
Andris Vecumnieks Quasi Mozart
Aivars Meijers „Ziloņi”
Andris Vecumnieks „Burvju čelli”
Andris Vecumnieks „Cīrulītes”
Andris Vecumnieks „Suņu polka”
Andris Vecumnieks „Quasi Elīzei”
Andris Vecumnieks / Nikolajs Rimskis-Korsakovs „Kameņa lidojums”
Andris Vecumnieks „Sēru maršs Rozā panterai”

Diriģents: Andris Vecumnieks

Koncertu cikls tiek organizēts ar mērķi uzrunāt mazos klausītājus un rosināt viņu interesi par klasisko mūziku, tās teoriju, instrumentiem un populārākajiem dažādu tautu un laiku komponistu sacerējumiem. Katrs koncerts ietver aizraujošu muzikālo nodarbību, mūzikas instrumentu demonstrāciju un koncertu. Cikla koncertu mākslinieciskais vadītājs un diriģents ir publikas iemīļotais Andris Vecumnieks, bet mūzikas instrumentu demonstrācijās un muzikālo nodarbību norisē galvenokārt piedalās paši orķestra muziķi.

Simfoniskos koncertus bērniem un vecākiem LNSO organizē jau trešo sezonu, un šie tematiskie muzikālie pasākumi ir izpelnījušies lielu klausītāju atsaucību. To kā mazajiem klausītājiem ir klājies iepriekšējos koncertos jūs variet apskatīt LNSO mājas lapā: http://www.lnso.lv/lat/jaunumi/attelu_galerija/.
 
Koncerts notiek ar Valsts Kultūrkapitāla fonda atbalstu.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV