Trešdiena, 25.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Rauls, Rodrigo;

Pūtēju orķestris „Rīga” skolēnus aicina uz „Džeza mūzikas darbiem un nedarbiem”

Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļa, 08.02.2010. 16:43

Trešdien, 17. februārī plkst. 14.00 Kronvalda bulvārī 8 jaunajā koncertzālē (2. stāvā) Profesionālais pūtēju orķestris „Rīga”, turpinot koncertu ciklu skolēniem, aicina uz  koncertu “Džeza mūzikas darbi un nedarbi”.

Šajā koncertā diriģents Raitis Ašmanis, kurš tiek dēvēts par Latvijas bigbendu lielmeistaru, kopā ar orķestri “Rīga” mazajiem un lielajiem klausītājiem vienlīdz saistoši pavērs džeza mūzikas vēstures lappuses. Par džezu, tā izveidošanos un mūziķiem, spēles stiliem (soul, latino u.c.) un improvizācijas mākslu stāstīs Einārs Verro, džeza grupas „Assembly Singers” dibinātājs un vadītājs.

Koncertā  skanēs tādu leģendāru mūziķu kā Djūks Elingtons (Duke Ellington), Luiss Ārmstrongs (Louis Armstrong), Benijs Gudmens (Benny Goodman), Kaunts Beizijs (Count Basie), Glens Millers (Glenn Miller), Džordžs Geršvins (George Gershwin) skaņdarbi, kas sacerēti laikā no 1927. gada līdz 20. gadsimta 60. gadiem.

Profesionālais pūtēju orķestris “Rīga” ir izveidojis izglītojošo koncertu ciklu „Nāc, ieklausies orķestrī „Rīga”!” ar mērķi bagātināt skolēnu radošo pasauli, vecumam atbilstošā un atraktīvā veidā iepazīstināt ar pasaules kultūras vērtībām. Koncerti paredzēti vispārizglītojošo skolu 2.-8. klašu skolēniem. Abonementa cena uz cikla  „Nāc, ieklausies orķestrī “Rīga”!” trim koncertiem - 17. februārī, 17. martā un 21. aprīlī ir divi lati,  ieejas biļete uz vienu koncertu (pēc izvēles) viens lats. Informācija un biļešu rezervēšana pa tālruni 67425218, darba dienās no plkst. 9.00 līdz 17.00.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV