Trešdiena, 25.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Rauls, Rodrigo;

Latvijas Radio koris piedāvā abonementu uz koncertciklu „Vakara sarunas Jāņa baznīcā”

Rinta Bruževica, 10.02.2010. 16:46

„Latvijas Koncerti” un Latvijas radio koris nāk klajā ar jaunu un izdevīgu piedāvājumu – abonementu uz koncertciklu „Vakara sarunas Jāņa baznīcā”, kurā ir iekļauti četri koncerti. Abonementa cena 12 lati un to varēs iegādāties „Biļešu paradīzes” kasēs no 10. februāra līdz 17. martam. Vietas abonementu īpašniekiem visos koncertos tiks rezervētas augstākās cenu kategorijas zonā, kur biļetes maksā 5 lati.

Rīgas Sv. Jāņa baznīca, žurnāls “Mūzikas Saule” un Latvijas Radio koris diriģenta Sigvarda Kļavas vadībā turpina 2009. gadā ar panākumiem uzsākto un par Latvijas Radio 3 “Klasika” klausītāju “Gada pārsteigums” nominācijas godināto koncertciklu “Vakara sarunas Jāņa baznīcā”. Koncertos 17. martā, 19. maijā, 27. oktobrī un 15. decembrī sarunās un mūzikā pievērsīsimies Klusumam, Priekam, Ceļam un Dziesmai.

2010. gads ir Latvijas Radio kora 70. jubilejas gads, ko svinēsim katrā no “Vakara sarunu” tikšanās reizēm.

17. martā par Klusuma tēmu sarunā tiksies priesteris Māris Tolstovs un rakstnieks Sergejs Moreino; 19. maijā par  Prieku sarunāsies Otavas Latviešu luterāņu draudzes mācītājs Māris Ķirsons un žurnālists Māris Zanders; savukārt 27. oktobra “Vakara sarunu” tēma būs Ceļš, kad tiksimies ar Rīgas Lutera baznīcas virsmācītāju Juri Rubeni un dzejnieku Uldi Bērziņu.

Cikla pēdējais koncerts 15. decembrī būs īpašs - tas būs Radio kora 70 gadu jubilejas sezonas centrālais notikums -  pie Latvijas Radio kora stāsies visi kora esošie un bijušie diriģenti – Sigvards Kļava, Kaspars Putniņš, Edgars Račevskis un Imants Kokars. Sarunā par tēmu Dziesma dalīsies arī Rīgas Sv. Jāņa baznīcas mācītājs Juris Zariņš.

„Vakara sarunas Jāņa baznīcā” netiks iegrožotas konfesionālos rāmjos, bet rosinās pārdomām par 21. gadsimta vērtībām, kas ļauj cilvēkam būt saskaņā ar pasaules kārtību vai vismaz tiekties uz šo saskaņu.

Cikla “Vakara sarunas Jāņa baznīcā” pirmie divi koncerti par tēmu Miers  un Gaisma video formātā apskatāmi Latvijas Radio kora mājas lapā http://koris.latvijasradio.lv.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV