Otrdiena, 24.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Agris, Agrita;

Atcelts grupas "Supersilent" koncerts, "Dausteg" būs

Viestarts Gailītis, 19.02.2010. 12:03

Šodien Spīķeros paredzētais Supersilent koncerts diemžēl ir atcelts mūziķa slimības dēļ. Par to ļoti atvainojamies! Dausteg avangarda dīdžeju priekšnesums pārcelts uz "Dirty Deal Cafe".
Atcelts grupas "Supersilent" koncerts, "Dausteg" būs

Koncerta biļešu īpašnieki naudu varēs atgūt sākot ar 20:00 šovakar pie ieejas DIRTY DEAL CAFÉ Maskavas ielā 12/k2 (nevis pārsimt metrus tālāk esošajā Spīķeru Koncertzālē, Maskavas ielā 4A, kur bija paredzēts Supersilent) vai arī jaunnedēļ ar pārskaitījumu no Biļešu Servisa, aizpildot veidlapu, kas atrodama saitē www.bilesuserviss.lv/Bilesu_atgriesanas_akts.doc. Veidlapu var sūtīt elektroniski info@bilesuserviss.lv vai pa pastu uz adresi Biļešu Serviss, Dzirnavu iela 60-4, Rīga, LV 1050, (tel. 67105220).

Dausteg avangarda dīdžeji, kam paredzēts uzstāties pēc Supersilent, spēlēs jau minētajā Dirty Deal Café, Maskavas ielā 12/k2. Duetu veido britu jamaikiešu dīdžejs Tonijs Vilsons un norvēģu mūziķis un vizuālais mākslinieks Are Mukelbusts (Mokkelbost), kurš plašāk pazīstams ar savu soloprojektu Single Unit un kā dalībnieks grupā Killl, kura apvieno norvēģu eksperimentālās mūzikas prominences, to skaitā no ansambļa Jaga Jazzist, kam nupat iznācis jauns albums. Kā Single Unit, tā Killl savulaik Rīgā Skaņu meža festivālu laikā atstājuši neatkārtojamu iespaidu ar saviem muzikāli un vizuāli nešpetnajiem un dinamiskajiem šoviem.

Katra Dausteg uzstāšanās ir tematiska. Rīgas seta tēmas ir animisms un mākslīgais intelekts un deja kā rituāls. Tādēļ dīdžeji aicina apmeklētājus ienākot koncertzālē, neatstāt aiz durvīm savu iekšējo dzīvnieku un saģērbties dzīvnieka kostīmā. Lai sniegtu aptuvenu norādi uz vakara noskaņu, dīdžeji iesaka noskatīties Stenlija Kubrika filmas 2001: Kosmosa odiseja ievadu - http://www.youtube.com/watch?v=ML1OZCHixR0.

Dausteg vecajā norvēģu valodā nozīmē "nāves solis", ko var uztvert kā interpretāciju par deju mūzikas novirziena dubstep tēmu - taču nāves solī ritmu fonā ir metāliskāki un avangardiskāki toņi. Dausteg sevi pieteica pērn Oslo laikmetīgās mūzikas festivāla Ultima ietvaros. Sadarbība dzima apvienojoties dīdžeja un bijušā reivera Vilsona interesei par norvēģu melno metālu un Single Unit talantam nedzirdētā veidā miksēt mūzikas žanrus kā melno metālu, agrīno elektronisku mūziku, hiphopu, laikmetīgo mūziku un improvizācijas džezu. Dausteg spēj panākt, ka cilvēki dejo pie avangarda kompozīcijām. "Kad mēs pērn spēlējam, cilvēki dejo pie [mūsdienu komponistiem] Džiančinto Sčelsi, Mortona Feldmana un Ģērģa Ligeti! Ir interesanti noraudzīties, kā klasiskais avangards tiek piezemēts līdz deju grīdas pragmatiskajam līmenim," saka Single Unit.

Deju vakars tiek organizēts Skaņu meža koncertsērijas Prieka māja ietvaros. Tas notiks Dirty Deal Café, Maskavas ielā 12/k2. Ieeja no 20:00. Biļetes: 99 santīmi. Informācija: www.skanumezs.lv

Dausteg:

www.b-o-r-g.org
http://www.b-o-r-g.org/dausteg.html
www.myspace.com/killlnorway
www.myspace.com/spykidd

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV