Trešdiena, 25.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Rauls, Rodrigo;

Mazajā ģildē notiks koru "Frachori" un "Anima" koncerts

Andrejs Mūrnieks, 19.02.2010. 13:38

Svētdien 21.februārī pl. 17. 00. Mazajā ģildē - Amatu ielā 3/5, vīru koris “Frachori” un jauniešu koris “Anima” aicina uz kormūzikas koncertu, kurā piedalīsies arī operas solists Guntars Ruņģis un jaunā soliste Līga Jakšēvica.

Abu koru mākslinieciskais vadītājs Andrejs Mūrnieks iecerējis koncertu kā daudzveidīgu muzikālu kokteili, lai ziemas vakarā uzmundrinātu klausītājus ar tuvojošā pavasara cerībām.

Koncerta pirmajā daļā skanēs dažādu tautu un laikmetu garīgā mūzika. Ne tikai tādēļ, ka tas atbilstu gavēņa laika pirmās svētdienas tradīcijai, bet lai iepazīstinātu klausītājus ar dažādām garīguma izpausmēm: ne vien askētiskām un meditatīvām, bet arī dinamiskām un priecīgām. Šādu skaņdarbi vidū ir gan afroamerikāņu spiričueli, gan spāņu renesanses laika ritmiska ganu dziesma, gan Arvo Perta pareizticīgo liturģiskais dziedājums.

Otrajā koncerta daļā - dažāda veida liriskas un episkas dziesmas, kā arī humoristiskais skaņdarbs "Itāļu salāti", kas parodē operu.

Koncertā piedalās diriģenti Aivars Opincāns, Ēriks Eglītis un Ivars Krauze, kā arī koncertmeistars Modris Bērziņš.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV