Trešdiena, 25.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Rauls, Rodrigo;

Bogdan Taran izdos mix kompilāciju "Inspiration Riga"

Viktors Bukults, 22.02.2010. 09:27 | komentāri (1)

Pēc turpat trīs gadu pārtraukuma Disco Records 8.martā izdos galvaspilsētu sēriju cikla Capital Night jauno epizodi - "Inspiration Riga", kuras autors Bogdan Taran, ļaujot visā pilnībā iepazīt vienu no pēdējo gadu nozīmīgākajiem muzikālajiem veikumiem uz Latvijas klubu skatuves.
Bogdan Taran izdos mix kompilāciju "Inspiration Riga"

Sērijas Capital Night Mix 006 Mix CD albums "Inspiration Riga" muzikālajam projektam liek pievērst vērīgāku uzmanību jo mūsu galvaspilsētas deju mūzikas valodu interpritēs Latvijas klubu mūzikas līderis un viens no ievērojamākajiem "klubu" mūzikas pārstāvjiem Baltijā - Bogdan Taran.

2005. gadā Disco Records aizsāktais galvaspilsētu sērijas cikls Capital Night Mix ir savā ziņā unikāls klubu skatuves darbs, kas sastāv no piecām epizodēm. Katra epizode ir nosaukta tās Eiropas pilsētas vārdā, ar kuru tā ir saistīta. Visas līdzšinējās piecas Capital Night Mix epizodes (2005-2007) ir apkopotas ciklā ko veidojuši respektējami Eiropas klubu skatuves vārdi: OlliS - Helsinki (Ylex, Frisky Radio, Somija), Luis Paris - London (Plastic Fantastic, Lielbritānija), Marius Ivanoff - Vilnius (befree, Lietuva), David Penn - Madrid (Urbana Recordings, Spānija) un Tarmo Vannas (Techtribe, Proton Radio, Igaunija).

Līdz ar ciparus ēras iestāšanos Capital Night Mix mūzikas izlases CD formātā izdot kļuva nerentabli un pēdējā izlase CNM #05 Tallinn tika izdota 2007 gada sākumā noslēdzot pirmo piecu sēriju ciklu.

Ideja par Capital Night Mix izlašu sēriju datējama ar 2004. gada vasaru, kad limitētā daudzumā tika izdots pirmais DJ Ed De Dano mix cd albums zem nosaukuma "Capital Night Mix" - tā panākumi priekš Disco Records kļuva par iedvesmas avotu gadu vēlāk aizsāktajam galvaspilsētu sēriju ciklam Capital Night. Pirmā sērijas izlase Helsinki (Dj OlliS, Ylex, Somija) dienasgaismu ieraudzīja 2005. gada 20.novembrī.

Mūzikas izlašu Capital Night Mix atšķirība no pasaulsslavenā Global Underground izdotajām izlasēm ir tā, ka veids, kā interpretēt savas galvaspilsētas muzikālo fonu paliek katra autora paša ziņā. Ikviens no šajā projektā iesaistītajiem dīdžejiem un producentiem ir mudināts radīt personīgo skatījumu uz sava muzikālā darba saturu. Veidojot savas galvaspilsētas muzikālo valodu vairums Capital Night Mix mākslinieku nevēlējās ierakstīt tā brīža aktuālo skaņdarbu izlasi. Viņu mērķis bija notvert un iemūžināt šinī darbā rodamo galvaspilsētas klubu dzīves valodu.

Par Bogdan Taran ir rakstīts ļoti daudz. Nav šaubu Bogdan Taran šodien ir Latvijas klubu mūzikas lielākā autoritāte. Viņa komercpotenciāls pat trīsdesmitgadnieku vidū nav īpaši jāpierāda. Viņš uzrunā!

Savā ziņā Bogdan Taran ir uzskatāms par revolucionāru, jo iezīmējis ceļu Latvijas elektroniskai mūzikai aizejošā desmitgadē un piešķīris Latvijas klubu scēnai jaunu veidolu, iedvesmojot daudzus jaunās paaudzes māksliniekus.

Kopš savas debijas 2005. gadā Bogdan Taran deju mūzikas sesijas "Inspiration" un "Inspiration Tour" spēja uzņemt savos pasākumos klubos Nautilus un Essential virs 20 000 apmeklētāju un ātri iekarot vietu Latvijas deju mūzikas cienītāju ikgadējos plānotājos. “Inspiration" sesijas kļuva par Latvijas pēdējās piecgades vērienīgāko klubu pasākumu sēriju.

Dubultais mix CD Capital Night Mix #06 "Inspiration Riga", pieejams būs lejuplādēšanai no 8.marta.

www.theroom.lv

www.dancebox.net

www.myspace.com/bogdantaran

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV