Trešdiena, 25.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Rauls, Rodrigo;

“Dzelzs vilks” un “Forshpil” aicina uz “Borsh” koncertu (+VIDEO)

Aija Kaukule, 23.02.2010. 12:49

25. februārī grupas “Dzelzs vilks” mūziķi un klezmermūzikas ansamblis “Forshpil” aicina uz kopīgi radītā projekta “Borsh” otro koncertu klubā Artelis-gandrīz teātris. Vakara ēdienkartē būs muzikālais borščs, kas apvieno latvju dainas, Jura Kaukuļa romantisko mūziku un ebreju viedumu un jutekliskumu.
“Dzelzs vilks” un “Forshpil” aicina uz “Borsh” koncertu (+VIDEO)

2009. gada nogalē klajā nāca divu spilgtu, stilistiski atšķirīgu apvienību, rokgrupas “Dzelzs vilks” un klezmermūzikas ansambļa “Forshpil” drosmīgs eksperiments jeb koncertieraksta albums „Borsh”, kas ieskaņots 2007. gada pasaules mūzikas festivālā Porta. 2010. gadā tas izpelnījies klausītāju atzinību un nomināciju Latvijas Mūzikas ierakstu Gada balvai kā labākais alternatīvās mūzikas albums.

„Industriāli etniskais „Dzels vilks” sarūpējis īstu pārsteigumu, jo par tādu nudien var saukt „kārtīgu letiņu” sadarbību ar ebreju mūzikas ansambli Forshpil, kas jau sešus gadus nodarbojas ar Austrumeiropas ebreju (aškenazu) tradicionālās mūzikas izpēti un atskaņošanu. Jāatzīst, ka izdevusies diezgan spilgta austrumnieciski eiropeiska urbānās folmūzikas sintēze, kura vienubrīd asociējas ar čigānisku Bregoviča draiskulību, citubrīd – ar grieķietes Diamandas Galasas skarbo smalkumu, un vēl citubrīd ar Ofras Hazas popsīgo dvēseliskumu. Galu galā, ja ir tik daudz asociāciju, tad dzimis kas jauns un grūti salīdzināms,” žurnālā Mūzikas Saule rakstīja Jānis Stundiņš.

Koncertā skanēs dziesmas no albuma “Borsh”, un būs daži pārsteigumi. Pie muzikāliem priekiem arī vēdera prieki – borščs, ko ēst ar karotēm!

Dalībnieki
Forshpil: Aleksandra Lurje – balss; Inna Raihmane – vijole; Iļja Šneiveiss – akordeons.
Dzelzs vilks: Juris Kaukulis balss, ģitāra, mandolīna; Kaspars Tobis taustiņi;
Mārcis Judzis - sitaminstrumenti; Kārlis Alviķis – balss, bass.
Piedalās Valērijs Cīrulis - bass

Koncerta sākums 19.45, ieeja no 19.00

Biļetes iepriekšpārdošanā www.bilesuparadize.lv Ls 4, koncerta vietā Ls 4 - 7

Video no albuma „Borsh”:

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV