Trešdiena, 25.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Rauls, Rodrigo;

Lielajā Ģildē notiks senās mūzikas koncerts

Mārtiņš Pučka, 25.02.2010. 10:42

Svētdien, 28. februārī, Lielajā Ģildē, Minsteres zālē plkst. 16.00 notiks senās mūzikas koncerts, kurā uzstāsies LNSO mūziķi un viņu draugi. Koncertā būs dzirdami B. Marčello, G. F. Telemana, G. F. Hendeļa, F. Veračini, Ž. B. Barjēra un citu komponistu skaņdarbi.

Koncerta dalībnieki – Ieva Birzkopa (blokflauta, baroka oboja), Vizma Vilsone (baroka vijole), Danuta Ločmele (baroka čells) un Veronika Rinkule (klavesīns), kuras kopā muzicē baroka orķestrī Collegium musicum Riga un senās mūzikas ansambli Shakespeare`s Consort, pagājušā gada vasarā apmeklēja 32. Ringves Starptautiskos vasaras kursus Norvēģijā. Tas mūziķēm bija ļoti iedvesmojošs piedzīvojums. „Lieliski pasniedzēji, brīnišķīga atmosfēra un radoši cilvēki no 15 pasaules valstīm, kuri sevi atraduši senajā mūzika. Apmeklējot jebkuras meistarklases, tas vienmēr ir lielisks iedvesmas avots. Šinī gadījumā bija viss, lai Norvēģijā pavadītais laiks atstātu spilgtāko iespaidu uz mums - atrodoties skaistā vietā, nekurienes vidū, viss, kam vari pievērsties ir mūzika”, savus iespaidus pēc vasaras kursu apmeklējuma stāsta Ieva Birzkopa.

Savukārt pēc atgriešanās Latvijā, iespaidi bija tik daudz, ka radās ideja – organizēt koncertu: „lai gan kopš vasaras pagājis laiks, spilgtie iespaidi nedaudz pabalējuši, tomēr pieķērāmies šai idejai un pēdējos pāris mēnešu esam pie tā strādājušas, piepulcinājām vēl dažus mūziķus un dejotājus, un ceram, ka mums izdosies ar mūziku un maziem stāstiņiem atsaukt atmiņas par vasaru vispirms sev, un arī klausītājiem”, koncerta ieceri komentē Ieva Birzkopa.

Koncertā vēl bez minētajām mūziķēm piedalīsies Kristīne Gaile (soprāns), Kristīne Stumbure (blokflauta) un baroka deju ansambļa "Kurzemes galma balets" dalībnieki Stella Upaciere un Jānis Bautra.

Visi interesenti tiek laipni aicināti uz Senās mūzikas koncertu svētdien, 28. februārī Lielajā Ģildē, Minsteres zālē plkst. 16.00


Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV