Trešdiena, 25.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Rauls, Rodrigo;

Igaunijā uzstāsies romantiskais roka karalis Rods Stjuarts

Reno Hekkonens, 02.03.2010. 12:55

Sestdien, 12. jūnijā, Tallinas Dziesmu svētku estrādē neatkārtojamā superzvaigzne Rods Stjuarts (Rod Stewart), kura dziedāšanas stils ar piesmakušo balsi turpina apburt visu pasauli jau 40 gadus, sniegs ekskluzīvu koncertu.
Igaunijā uzstāsies romantiskais roka karalis Rods Stjuarts

Cienījamās „Grammy“ balvas laureāts un vairāk nekā 130 miljonus albumu pārdevušais Rods Stjuarts nenoliedzami pieder pasaules popa un roka zvaigžņu elitei. Zvaigzne uzstāsies Igaunijā pasaules turnejas ietvaros, kura sāksies maijā.

Koncertā būs dzirdami visi Roda Stjuarta karjeras lielākie hiti. Mākslinieks ņems līdzi savus tehniskos darbiniekus un pavadošos mūziķus – viņu pavadīs gandrīz simts cilvēku liela komanda.

65 gadus vecā Roda Stjuarta raibā personiskā dzīve un spožā kā meteorīts karjera ir viena no interesantākajām rokenrola vēsturē. Piecu bērnu ģimenē dzimušais Stjuarts ar angļu un skotu asinīm mierīgi būtu varējis kļūt par futbola zvaigzni, jo sports bija viņa bērnības un jaunības gadu lielā kaislība. Par laimi viņš nokļuva mūzikas pasaulē – sākumā kā grupas dalībnieks, bet vēlāk kā solists. 1960. gados, darbojoties neskaitāmās Londonas vietējās grupās, Stjuarts pelnīja naudu arī kā avīžu iznēsātājs un kapu racējs.

Stjuarta mūziķa karjera nopietnāka kļuva 1960. gadu nogalē, kad viņš pievienojās ģitārista Džefa Beka (Jeff Beck) grupai. Lai gan viņu sadarbība ilga tikai divu plašu garumā, mūziķi vēl pēc gadu desmitiem atgriezās pie kopējas muzicēšanas.

Kā solomākslinieks Stjuarts pirmo plati, kurā miksējās folks, kantrī un roks, radīja 1969. gadā. Mākslinieka patiesā izlaušanās notika 1975. gadā ar nemirstīgo hitu „Sailing“, kuram sekoja „The First Cut Is The Deepest“ un viena no Stjuarta dziesmām, ko var uzskatīt par viņa firmas zīmi, „Da Ya Think I’m Sexy?“.

1980. gados Stjuarta karjera turpināja stabilu augšupeju – viņa koncerti dzīvajā izpildījumā kļuva ļoti labi apmeklēti visā pasaulē.

1990. gadi māksliniekam sākās uz liela pacēluma viļņa, kuru ievadīja sekmīgais superhits „Rythm Of My Heart“ un veiksmīgie sadarbības projekti ar tādām superzvaigznēm kā Tīna Tērnere („It Takes Two“), Stings un Braians Adamss („All For Love“). Būdams labs kā straujā, ritmiskā rokā, tā arī balāžu jomā („Have I Told You Lately“), Stjuarts savā karjerā izbaudīja nepārtrauktu veiksmi arī 2000. gados. Pagājušajā dekādē Stjuarts vairāk pievērsās Amerikas mūsdienu mūzikas zelta fondam un ierakstīja duetus kā ar Šēru un Daianu Rosu, tā ar Eltonu Džonu.

Rods Stjuarts ir palicis uzticīgs savam lielajam vaļaspriekam futbolam, aktīvi spēlējot līdz pat šai dienai. Mākslinieks ir liels ķeltu kultūras cienītājs un ātro Ferrari automašīnu fans. Rods Stjuarts ir septiņu bērnu tēvs un pašlaik dzīvo savā trešajā laulībā ar modeli Peniju Lankasteru-Stjuarti. Pazīstamais kazanova Stjuarts ir nepārtraukti radījis sensācijas ar savām mīlas afērām, un viņa iecienītie objekti sieviešu frontē arvien ir bijušas modeles un aktrises. Savos sešdesmit Stjuarts nav zaudējis ne nieka no sava sliktā zēna šarma, un viņa koncerti ir vieni no novērtētākajiem mūsdienu dzīvās mūzikas laukā.

Šīs vasaras lielā pasākuma, kurā būs tikai desmit tūkstoši sēdvietu, biļetes sāks pārdot parīt, ceturtdien, pulksten 10.00 visos „Piletilevi“ tirdzniecības punktos un „Statoil“ degvielas uzpildes stacijās visā Igaunijā. Biļešu pārdošana tiks atvērta arī kaimiņvalstīs Latvijā un Somijā, jo šajās valstīs atsevišķs koncerts nenotiks.

Kolektīvos pasūtījumus var iesniegt pa e-pastu: info@balticmusicgroup.com. Pa šo pašu e-pasta adresi var iesniegt arī VIP biļešu pasūtījumus. Ņemot vērā iespējamo lielo pieprasījumu, individuālajiem pircējiem katram tiks pārdotas ne vairāk par sešām biļetēm.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV