Trešdiena, 25.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Rauls, Rodrigo;

Grupa „Zimbabw” izdod debijas singlu

Anete Kalniņa, 03.03.2010. 10:11 | komentāri (1)

Jaunā grupa „Zimbabw”, kurā apvienojušies vairāki Rīgas Doma kora skolas absolventi, šonedēļ klausītājiem nodod savu pirmo singlu.
Grupa „Zimbabw” izdod debijas singlu

Grupas „Zimbabw” tāda paša nosaukuma debijas singla  autors ir kolektīva taustiņinstrumentālists Krists Auzenieks. Dziesma klausītājiem būs pieejama gan internetā, gan tiks nosūtīta Latvijas radiostacijām.

Atzīmējot pirmā singla klajā laišanu un grupas pirmo pastāvēšans gadadienu, kolektīvs 17. martā aicina visus interesentus uz klubu „Piens”, kur gaidāms īpašs koncerts.

„Zimbabw” repertuārā ir pašu grupas dalībnieku radītas eksperimentālas oriģinālkompozīcijas, kurās vienkopus sadzīvo gan iepriekš radītas partijas, gan brīva improvizācija. Savā daiļradē grupa apvieno pasaules mūzikas, džeza un arīdzan klasiskās mūzikas ietekmes.

Kolektīvā mūzicē vokāliste Līva Kalniņa, taustiņinstrumentālists Krists Auzenieks, bundzinieks Ivars Arutjunjans un basists Jānis Rubiks. Lai gan grupa darbojas neilgu laiku, tās sastāvā muzicējošie jaunieši ir labi pazīstami gan Latvijas džeza mūziķu, gan populārās mūzikas aprindās.

Grupas mūziķi atlkāj, ka katras dziesmas pamatā ir konkrēts stāsts, kas saistīts ar tā autora dzīvi, notikumiem, uzskatiem un dzīves uztveri. Par to liecina ne vien dziesmu teksti, bet, pateicoties grupas muzikālajai brīvībai, arī melodija, ritms, harmonijas un, protams, interpretācija.

Spītējot salīdzinoši neilgai pastāvēšanai, grupa jau guvusi labus panākumus, muzicējot dažādos festivālos, gan Latvijā, gan kaimiņvalstīs.

Gada laikā „Zimbabw” uzstājušies Saulkrastu džeza festivālā, „Baltic Beach Party”, mūzikas un mākslas festivālā „Bildes”, kā arī „Jazz Vision” festivālā Tallinā. Koncerti notikuši arī klubos „Piens” un „Essential”. 

Vairāk par grupu var uzzināt apmeklējot tās profilus kādā no interneta sociālajām vietnēm:

www.myspace.com/zimbabw
www.facebook.com/zimbabw
www.twitter.com/zimbabwmusic
www.ilike.com/artist/Zimbabw

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV