Trešdiena, 25.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Rauls, Rodrigo;

RTU vīru kora «Gaudeamus» 50. jubilejas koncerts sola Talantu parādi un Nīcas kāzas

Egita Kancāne, 03.03.2010. 12:24

Ar pārsteigumiem bagātu, divdaļīgu koncertu, kurā skanēs gan nopietna garīgā mūzika, gan notiks Talantu parāde un tiks atsakņoti Nīcas kāzu cikla skaņdarbi, Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) vīru koris «Gaudeamus» 6. martā svinēs 50. dzimšanas dienu. Jubilejas koncerts notiks Latvijas Universitātes Lielajā aulā, Raiņa bulvārī 19, plkst. 17:00.

Koncerta pirmajā daļā kora mākslinieciskā vadītāja Ivara Cinkusa vadībā skanēs divi vokāli simfoniski skaņdarbi – Johanesa Brāmsa Rapsodija altam un vīru korim ar solisti Ievu Paršu, kā arī Jāņa Lūsēna Magnificat ar soprānu Gintu Siliņu. Kopā ar «Gaudeamus» muzicēs kora vārda brālis Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības akadēmijas simfoniskais orķestris «Gaudeamus Orchestra».

Koncerta otrajā daļā kora Goda diriģenta Edgara Račevska vadībā gan esošie, gan bijušie kora dalībnieki atskaņos Jāņa Dreimaņa ciklu Nīcas kāzas, kas ticis izpildīts arī kora 25. jubilejas koncertā. Kā jautrs pārsteigums klausītājiem koncerta noslēgumā Riharda Rudzīša un Rūdolfa Bērtiņa vadībā notiks kora «Gaudeamus» Talantu parāde, kurā piedalīsies arī kora draugi – Latvijas Nacionālā teātra aktieri un komponisti Uģis Prauliņš, Niks Gothams, Juris Kulakovs. Trīs kora «Gaudeamus» dalībnieki – Andis Ozoliņš, Jānis Solozemnieks un Džordžs Stīls – uzstāsies kā solisti, savukārt kora mākslinieciskais vadītājs Ivars Cinkuss spēlēs klavieres un bungas džamba.

Kora "Gaudeamus" dibinātājs un mākslinieciskais vadītājs 37 gadu garumā bija Maestro Edgars Račevskis. Kopš 1996. gada kori vada Ivars Cinkuss. Savas darbības laikā Gaudeamus ir koncertējis četru kontinentu vairāk kā trīsdesmit valstīs ieskaitot Austrāliju, Ķīnu, Dienvidāfriku un ASV.

Biļetes Biļešu paradīzes kasēs, www.bilesuparadize.lv un stundu pirms koncerta norises vietā.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV