Trešdiena, 25.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Rauls, Rodrigo;

Rīgas Ekonomikas augstskolas koris aicina uz pavasarīgu renesanses mīlas madrigālu koncertu

Elīna Karaseva, 04.03.2010. 13:32

Rīgas Ekonomikas augstskolas jauktais koris, lai veicinātu biezās sniega kārtas kušanu, aicina klausītājus uz pavasarīgu renesanses mīlas madrigālu programmu 6. martā plkst. 16:00 koncertzālē “Ave Sol”.

Programmā skanēs skaistākie renesanses laika mīlas madrigāli un soneti no Francijas, Itālijas un Anglijas.

Īpašu skanējumu koncertam piešķirs izcili senās mūzikas interpreti: Kristīne Stumbure (blokflauta), Agnese Kanniņa–Liepiņa (vijole), Ainārs Paukšēns (viola da gamba) un Sergejs Sjomins (lauta).

Renesanses mīlas dziesmas izpildīs kora solisti Evija Dzenīte, Gerda Režā un Mikus Abaroniņš, kā arī kora vokālā pedagoģe Jūlija Vasiļjeva.

Koncertu vadīs LR3 Klasika balss – Edgars Raginskis.

Biļetes iepriekšpārdošanā iegādājamas stundu pirms koncerta „Ave Sol” kasē. Biļešu cena Ls 1,00.


Rīgas Ekonomikas augstskolas (REA) jauktais koris 2009. gada novembrī svinēja savu 15 gadu jubileju. Kopš 2007. gada kora diriģenti ir Elīna Karaseva un Lauris Goss.

2009 .gada novembrī REA koris veiksmīgi piedalījās Petra Ebena Adventes mūzikas konkursā Prāgā (International Festival of Advent and Christmas Music with Petr Eben Prize), kur jaukto koru kategorijā ieguva zelta diplomu un speciālo Petra Ebena balvu par kompozīcijas Cantico delle creature izpildījumu.

Koris muzicējis kopā ar tādiem izciliem mūziķiem kā Inese Galante, Terje Mikkelsens, Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris un Latvijas Filharmonijas kamerorķestris.

REA koris ir ierakstījis 4 kompaktdiskus, divus no tiem sadarbībā ar izcilo latviešu operdziedātāju Inesi Galanti un Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri. Jaunāko CD koris ierakstīja 2007. gada pavasarī un tajā ietvertas skaistākās Baltijas valstu tautas dziesmu apdares.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV