Trešdiena, 25.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Rauls, Rodrigo;

Festivāls “Latvijas Jaunās mūzikas dienas 2010” turpinās ar koncertu Spīķeru koncertzālē

Austra Savicka, 08.03.2010. 17:59

Festivāls “Latvijas Jaunās mūzikas dienas 2010” – visjaunākais Latvijas mūzikā! – ir iesācies un iesācies interesanti. Kā rāda festivāla programma, arī tuvākās dienās ar garlaicību kauties nevajadzēs.
Festivāls “Latvijas Jaunās mūzikas dienas 2010” turpinās ar koncertu Spīķeru koncertzālē

Festivāla tuvākais koncerts – koncerts/izrāde “Vasaras stāsti” otrdien, 9. martā, Spīķeru koncertzālē solās uzvīt intrigu. Blakus Latvijas Radio kora grupai koncertprogrammas aprakstā varam izlasīt, ka pasākumu bagātinās pasākuma režisori Telēķis ar panĶokiem*. Kas viņi ir un ko viņi darīs? To atliek vien uzzināt, atnākot uz Spīķeru koncertzāli. Skaidrs ir viens – par jaunajiem režisoriem gādību uzņēmusies režisore Māra Ķimele un koncertizrādē sola reibināt publiku ar vasaras smaržām, garšām un tveici, kā arī uzburt muzikālas vīzijas.

Festivāla mākslinieciskais vadītājs Kristaps Pētersons rāda savu skatu uz koncertizrādi –

„Marģerim Zariņam ir lieliska grāmata “Vienas Vasaras Stāsti” un mums ļoti gribējās uztaisīt koncertu par šo romānu. Tomēr to veidojot, komponisti saskārās ar nepārvaramiem šķēršļiem – nācās lūgt talkā cilvēkus, kuri zina, kā ari stāstiem rīkoties. Ar atvieglojuma nopūtu uz lūpām nodevām pasākuma rīkošanu jauno režisoru apvienības Telēķis ar panĶokiem ziņā. Cik man zināms, būs ļoti interesanti.”

Mūzikas valdzinājums komponistu Sabīnes Ķezberes, Artura Maskata, Marģera Zariņa un Andra Vecumnieka rokās, Latvijas Radio kora grupu bagātina mecosoprāns Antra Bigača un pianiste Agnese Egliņa.

Ar pilnu festivāla programmu iespējams iepazīties mājas lapā www.komponisti.lv/ljmd. Biļetes ir pārdošanā Biļešu Paradīzes kasēs vai interneta vietnē www.bilesuparadize.lv. Studentiem un skolēniem – 50% atlaide!

* Telēķis no panĶokiem ir neformāla Latvijas Kultūras akadēmijas režijas kursā studējošo režisoru apvienība. Pastāv aizdomas, ka viņu darbības mērķis ir pasaules mainīšana.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV