Trešdiena, 25.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Rauls, Rodrigo;

Profesionālais pūtēju orķestris „Rīga” aicina uz koncertu “Dejas noslēpumainā burvība”

Daina Švābe, 10.03.2010. 14:13

Profesionālā pūtēju orķestra „Rīga” cikla skolēniem trešais koncerts „Dejas noslēpumainā burvība” notiks 17. martā plkst. 14:00 Kronvalda bulvārī 8. Orķestris „Rīga” diriģenta Raita Ašmaņa vadībā iepazīstinās ar dejas attīstību cauri gadsimtiem. Koncertu vadīs baleta māksliniece un horeogrāfe Gunta Bāliņa.

Koncertam „Dejas noslēpumainā burvība” diriģents Raitis Ašmanis izvēlējies dažādu laikmetu deju mūziku, īpašu uzmanību veltot mūsdienu standartdejām.

Lai gan koncertu ievadīs elegantā un majestātiskā Frederika Šopēna Polonēze un aizraujošā deju mūzikas virpulī trauksies Vīnes valsis „Pie skaistās, zilās Donavas”, koncerta galvenā tēma būs 20. un 21. gadsimta deju ritmi, sākot ar tango un kvikstepu. Skanēs Latīņamerikas dejas ar atšķirīgu, karstasinīgu temperamentu: ča-ča-ča, rumba, samba, džaivs, kā arī mūzika pēdējos gados Latvijā lielu popularitāti guvušajai salsai.

Koncertu „Dejas noslēpumainā burvība” vadīs pazīstamā baleta māksliniece, horeogrāfe un pedagoģe Gunta Bāliņa, kura saka: „Vēlēšanās dejot ir viens no pamata instinktiem ne tikai cilvēcei, bet visai dzīvajai radībai uz Zemes. Vēlme kustēties saskaņā ar attiecīgā brīža emocijām pastāvēs vienmēr, lai kā mēs censtos to apspiest. Kā uguns sākas no dzirksteles, tā deja sākas satiekoties kustībai un ritmam. Mūsdienu sarīkojumu dejām, ar nedaudziem izņēmumiem, sākotnējo impulsu - dzirksteli ir devuši melnajai rasei piederīgie. Tādejādi nav brīnums, ka vairākums mūsdienās pazīstamo sarīkojumu deju ir radušās nozīmīgākajās melnās un baltās rases saskarsmes vietās – Karību jūras salās, Ziemeļamerikas un Dienvidamerikas kontinentos.”

Koncertu cikla skolēniem „Nāc, ieklausies orķestrī „Rīga”!” ieejas biļete uz vienu koncertu pēc izvēles Ls 1. Informācija un biļešu rezervācija pa tālruni 67425218, darba dienās no 9:00-17:00. Cikla noslēguma koncerts „Sens stāsts jaunās skaņās: Pēterītis un vilks” notiks 21. aprīlī.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV