Trešdiena, 25.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Rauls, Rodrigo;

Pūtēju orķestris „Rīga” skolēniem atklās deju mūzikas burvību

Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļa, 11.03.2010. 14:46

Trešdien, 17. martā plkst. 14.00 Kronvalda bulvārī 8 jaunajā koncertzālē (2. stāvā) profesionālais pūtēju orķestris „Rīga”, turpinot koncertu ciklu skolēniem, aicina uz  trešo koncertu “Dejas noslēpumainā burvība”.

Šajā koncertā diriģents Raitis Ašmanis izvēlējies dažādu laikmetu deju mūziku, īpašu uzmanību veltot mūsdienu standartdejām.

Lai gan koncertu ievadīs elegantā un majestātiskā Frederika Šopēna Polonēze un aizraujošā deju mūzikas virpulī trauksies Vīnes valsis „Pie skaistās, zilās Donavas”, koncerta galvenā tēma būs 20. un 21. gadsimta deju ritmi, sākot ar tango un kvikstepu. Skanēs Latīņamerikas dejas ar atšķirīgu, karstasinīgu temperamentu: ča-ča-ča, rumba, samba, džaivs, kā arī mūzika pēdējos gados Latvijā lielu popularitāti guvušajai salsai.

Profesionālais pūtēju orķestris “Rīga” ir izveidojis izglītojošu koncertu ciklu „Nāc, ieklausies orķestrī „Rīga”!” ar mērķi bagātināt skolēnu radošo pasauli, vecumam atbilstošā un atraktīvā veidā iepazīstinot ar pasaules kultūras vērtībām. Koncerti paredzēti vispārizglītojošo skolu 2. - 8. klašu skolēniem. Ieejas biļete uz vienu koncertu (pēc izvēles) viens lats. Informācija un biļešu rezervēšana pa tālruni 67425218, darba dienās no plkst. 9.00 līdz 17.00. Cikla noslēguma koncerts „Sens stāsts jaunās skaņās: Pēterītis un vilks” notiks 21. aprīlī.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV