Trešdiena, 25.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Rauls, Rodrigo;

Latvijas Radio koris turpina koncertciklu “Vakara sarunas Jāņa baznīcā”

Inga Žilinska, 12.03.2010. 09:14

Latvijas Radio koris aicina klausītājus uz “Vakara sarunām Jāņa baznīcā” 17. martā Rīgas Sv. Jāņa baznīcā plkst. 20.00. Koncertā sarunās par klusumu piedalīsies Rīgas Sv. Jēkaba katedrāles priesteris Ilmārs Tolstovs un rakstnieks Sergejs Moreino. Muzikālās sarunas vadīs   žurnālists Orests Silabriedis.

Sadarbībā  ar Rīgas Sv. Jāņa baznīcu un žurnālu “Mūzikas Saule” Latvijas Radio koris turpina 2009. gadā aizsākto koncetciklu “Vakara sarunas Jāņa baznīcā”, šogad aicinot klausītājus pievērsties “Klusumam”, “Priekam”, “Ceļam” un “Dziesmai”. Koncertu tiešraide būs dzirdama Latvijas Radio 3 programmā “Klasika”.  

Priesteris Ilmārs Tolstovs klusuma fenomenu raksturo kā cilvēka tikšanos ar Dievu sirds līmenī: “Kad trokšņi pazūd, sākas patiesas attiecības starp personām, kuras viena otru mīl”. Savukārt, Sergeju Moreino klusums uzrunā, negaidot atbildi: “Mums tiek dota iespēja atbildēt sev pašiem”.

Klusuma tēmu mūzikā Sigvarda Kļavas vadītais Latvijas Radio koris risinās caur Džona Tavenera, Arvo Perta, Johana Sebastiāna Baha un latviešu Pētera Vaska, Santas Ratnieces, Jāņa Zālīša, Andreja Selicka mūziku. Koncertā muzicēs čellists Kārlis Klotiņš un Sv. Jāņa baznīcas ērģelniece Ilze Reine.

Sadarbībā ar portālu DELFI arī jūs varat uzdot savus jautājumus par Klusumu gan rakstniekam Sergejam Moreino, gan priesterim Ilmāram Tolstovam. Tīmekļa adrese http://kultura.delfi.lv/news//entertainment/music/article.php?id=30328317
Pārsteidzošāko jautājumu autorus gaida pārsteidzošas balvas.

2010. ir Latvijas Radio kora 70. jubilejas gads, un četros “Vakara sarunu” cikla koncertos visa gada garumā, Radio koris atzīmēs savu dzimšanas dienu. Jubilejas kulminācija paredzēta “Vakara sarunu” noslēguma koncertā “Dziesma”, kurā Latvijas Radio kori vadīs tā bijušie un esošie diriģenti. Aicinām jūs kļūt par šī notikuma aculieciniekiem, iegādājoties abonementu par draudzīgu cenu uz visiem četriem cikla “Vakara Sarunas Jāņa baznīcā” koncertiem.

“Vakara saruna Jāņa baznīcā” neiegrožojot tēmas konfesionālos rāmjos rosina pārdomām par 21. gadsimta vērtībām, kas ļauj cilvēkam būt saskaņā ar pasaules kārtību vai vismaz tiekties uz šo saskaņu.

Cikla “Vakara sarunas Jāņa baznīcā” pirmie trīs koncerti par tēmu “Miers”, “Gaisma” un “Aiziešana” video formātā apskatāmi Latvijas Radio kora mājas lapā  www.radiokoris.lv .

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV