Trešdiena, 25.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Rauls, Rodrigo;

Baroka vijolniece Alise Juška koncertēs Sanktpēterburgā

Ārlietu ministrijas Informācijas departamenta Preses centra nodaļa, 12.03.2010. 11:00

12. un 14. martā Sanktpēterburgā projekta Eiropas tradicionālā kultūra – J.S.Bahs. Sv.Jāņa pasija. (Johannes Passion) koncertos piedalīsies ansambļa Taureņi debesīm soliste, Latvijas baroka vijolniece Alise Juška.

Sanktpēterburgas publika baudīs unikālu iespēju klausīties J.S.Baha oratoriju Sv.Jāņa pasija autentiskā izpildījumā, kurā skanēs visi Baha partitūrā paredzētie instrumenti, kuri mūsdienu orķestrī vairs nav sastopami – viola da gamba, teorba, oboja da caccia un divas viola d’amore.    

Projektu realizē, pateicoties Sanktpēterburgas administrācijas Kultūras komitejas, Šeremetjeva pils – Mūzikas muzeja, kā arī Latvijas, Vācijas un Somijas ģenerālkonsulātu Sanktpēterburgā atbalstam. Projekta ietvaros notiks divi koncerti, kuros oratoriju atskaņos piecu senās mūzikas ansambļu pārstāvji no Latvijas, Vācijas, Igaunijas un Krievijas, kā arī izcili solisti un starptautisko konkursu laureāti.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV