Otrdiena, 24.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Agris, Agrita;

Grupa "Pink Floyd" ir atkalapvienojusies

Mārtiņš Zviedris, 12.03.2010. 12:53

Grupa "Pink Floyd" ir atkalapvienojusies - diemžēl ne tālab, lai muzicētu, bet gan lai iesūdzētu tiesā ierakstu izdevniecību EMI par dziesmu pārizdošanu nevis veselos albumos, bet atsevišķi.
Grupa "Pink Floyd" ir atkalapvienojusies

To, mūziķuprāt, nepieļauj 1999. gada līgums, kurā teikts: EMI drīkst pārdot tikai "Pink Floyd" oriģinālalbumus, bet nedrīkst tirgot kompozīcija atsevišķi. Grupa norāda; šis nosacījums pārkāpts itunes saitē, kur papildus albumiem pircēji digitālajos iepirkumratiņos var iesviest arī pa atsevišķai dziesmai. Pirmajā tiesas sēdē, kurā mūziķi nebija ieradušies, viņu advokāts norādīja: minētais nosacījums par neizraušanu no konteksta māksliniekiem ir svarīgs tāpēc, ka ik koncertprogrammu viņi uzskata par vienotu mākslas darbu - to spilgti ilustrējušas uzstāšanās reizes, kur kompozīcijas nešķir pauzes, bet tās pakāpeniski pāraug cita citā. EMI par atbildi paudusi uzskatu: nosacījums līgumā, uz ko atsaucas "Pink Floyd", attiecas tikai uz albumiem skaņuplatēs un citos nedigitālajos skaņas nesējos; tirdzniecību jauno tehnoloģiju vidē, kādu piedāvā itunes, līgums nereglamentē, jo tā noslēgšanas laikā šis serveris nepastāvēja.

Šī pēdējā laikā nav pirmā reize, kad "Pink Floyd" ķīvējas ar saviem izdevējiem - pērnvasar viņi EMI iesūdzēja par autoratlīdzības nepareizu aprēķināšanu. Britu progresīvās psihodēlijas monstri ir otrs ienesīgākais mūziķu kolektīvs EMI katalogā. Pirmo vietu ieņem "The Beatles".

Avots: rollingstone.com

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV