Trešdiena, 25.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Rauls, Rodrigo;

Festivāls "Latvijas Jaunās mūzikas dienas" sola žilbinošais noslēgumu

Austra Savicka, 16.03.2010. 13:04

Festivāls, kurā klausījāmies un skatījām visjaunāko Latvijas mūziku, ir sasniedzis likumsakarīgu noslēgumu. Festivāla noslēguma koncerts “Drāma” notiks jau šonedēļ, ceturtdien 18. martā Lielajā Ģildē. Koncerta mākslinieki – Latvijas Nacionālais Simfoniskais orķestris Normunda Vaiča un Andra Pogas vadībā, soprāns Evija Martinsone un dzejnieks Uldis Bērziņš. Koncertu vada Orests Silabriedis.
Festivāls "Latvijas Jaunās mūzikas dienas" sola žilbinošais noslēgumu

Nav nepieciešami nekādi papildus atribūti, lai radītu drāmu, ja izmantotais līdzeklis ir mūzika. Koncertā ir četri skaņdarbi un katrs no tiem ir četru atšķirīgu drāmu šķautne – viena ekstraverta, otra intraverta personiskā drāma, cita teatrāla, kāda cita – tīra skanējuma drāma.

Kaut gan mūzika runā pati par sevi, koncertu īpašā drāmas skanējumā ievīs dzejnieks Uldis Bērziņš. Dzejnieks pirmo reizi publikai lasīs pirmo reizi latviešu valodā tulkotā senspāņu varoņeposa “Dziesmas par Manu Sidu” fragmentus. “Dziesmas par Manu Sidu” kopā ar Jura Karlsona “El Cid (Sids) dzīves un nāves dejas” simfoniskajam orķestrim būs koncerta pirmā drāma, koncerta pirmā mīkla. Otrā drāma mūs aizvedīs tālu uz Austrumiem – soprāns Evija Martinsone uzburs Japānas smaržas un garšas Marģera Zariņa skaņdarbā “Četras japāņu miniatūras” balsij un orķestrim festivāla mākslinieciskā vadītāja Kristapa Pētersona orķestrācijā. Koncerta otrajā daļā publikas ausis un acis priecēs Andra Dzenīša “Sat Nam - mantra svētlaimīgas pateicības klusumam” orķestrim. Visbeidzot - koncerta pēdējā drāma, vislielākā mīkla un intriga – Rutas Paideres skaņdarba “Profiles of sand” simfoniskajam orķestrim pasaules pirmatskaņojums!

Lai publikai drāmas un mīklas viegli ielītu ausīs, koncerta kursu turēs Orests Silabriedis.

Koncerta biļetes Biļešu Paradīzes kasēs, kā arī koncerta norises vietā. Studentiem, skolēniem un pensionāriem – 50% atlaide!

Koncerta pilna programma – www.komponisti.lv/ljmd

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV