Trešdiena, 25.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Rauls, Rodrigo;

Rīgā un Daugavpilī uzstāsies Grammy balvai nominētā keidžunu mūzikas grupa “The Pine Leaf Boys” no ASV

Kristine Spice, 25.03.2010. 11:25

7., 8. un 9.aprīlī trīsreiz Grammy balvai nominētā keidžunu mūzikas grupa “The Pine Leaf Boys” koncertēs Rīgā un Daugavpilī. Plānotie grupas koncerti ir viens no spilgtākajiem Amerikas Savienoto Valstu mākslas festivāla “Made in the USA: ASV kultūras mēnesis. Aprīlis 2010” pasākumiem, kas norisināsies šī gada aprīlī visā Latvijā. ASV kultūras mēnesis būs plašākais līdz šim rīkotais ASV kultūras pasākums Latvijā.
Rīgā un Daugavpilī uzstāsies Grammy balvai nominētā keidžunu mūzikas grupa “The Pine Leaf Boys” no ASV

„Pine Leaf Boys”, kas pārstāv tikai Luiziānai raksturīgo keidžunu mūzikas stilu, atzinīgi novērtēti arī tādos mūzikas pasaulē zināmos izdevumos kā The New York Times un Rolling Stone Magazine. Spilgtā, enerģiskā un ritmiskā keidžunu mūzika ir iekarojusi popularitāti ASV, un ir ietekmējusi arī citus amerikāņu mūzikas žanrus kā kantrī un rokenrolu. Šī būs pirmā reize, kad Latvijas iedzīvotājiem būs iespēja dzirdēt tik īpašu un autentisku amerikāņu mūziku, kuru izpilda ASV tik populārā grupa.

ASV medijos grupa tiek raksturota kā „pēdējā laika labākā jaunā, enerģiskā un jautrā keidžunu grupa ” un „labākais, ko var vēlēties sestdienas deju naktij Lafajetē (Lafayette) Luiziānā”, grupa „Pine Leaf Boys” ir slavena savu spilgto šovu un pārdomātās programmas dēļ. Iepriekš grupa koncertējusi ASV, Eiropā un Tuvajos Austrumos. Šī būs grupas pirmā uzstāšanās Latvijā.

ASV kultūras mēneša “Made in the USA: ASV Kultūras mēnesis. Aprīlis 2010” ietvaros ASV vēstniecība kopā ar partneriem visā Latvijā rīkos kultūras pasākumus, tādējādi atklājot dažādu Amerikas reģionu kultūru daudzveidību, kā arī etnisko grupu unikālo ieguldījumu ASV kultūrā. Programmā ietilpst Grammy balvas nominanta, trompetista  Braiena Linča koncerti kopā ar Ņujorkas Universitātes džeza grupu, amerikāņu mākslinieku Lukasa Rainera, elektronisko mediju mākslinieka Pola Demarinis, un fotogrāfa Ārona Šūmana izstādes, dokumentālās filmas, dejas izrādes, lekcijas un meistarklases.

 
“Pine Leaf Boys” koncerti:

·  Trešdien, 7. aprīlī plkst. 19:00, Imantas Kultūras centrā, Rīgā. Ieeja koncertā bez maksas.

·  Ceturtdien, 8. aprīlī plkst. 19:00, Kino Rīga Lielajā zālē. Ieejas maksa koncertā: 3 Ls un 2 Ls (pensionāriem, studentiem, skolēniem un invalīdiem, uzrādot apliecību) Biļetes var iegādāties „Biļešu Serviss” un Kino Rīga kasēs.

·  Piektdien, 9. aprīlī plkst. 19:00, Latviešu Kultūras centrā, Daugavpilī. Ieeja koncertā bez maksas.

 
Vairāk informācijas par šiem un daudziem citiem pasākumiem skatiet: http://usculture.ning.com

Foto: Gabie Savoy

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV