Trešdiena, 25.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Rauls, Rodrigo;

Rīgā uzstāsies klarnetists Remī Delange no Francijas

Zinta Gugane, 29.03.2010. 09:36

Rīgas Latviešu biedrība un Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmija viesos gaida Societa Umanitaria konkursa Milānā Grand Prix 2009 laureātu klarnetistu Remī Delange /Remi Delangle/ no Francijas. Uzreiz pēc Lieldienām otrdien, 6. aprīlī plkst. 19:00 Rīgas Latviešu biedrības Zelta zālē Remī Delange sniegs koncertu kopā ar pianisti Rutu Stadalnikaiti /Ruta Stadalnikaite/ no Lietuvas, atskaņojot ļoti krāsainu un muzikāli respektablu koncertprogrammu.
Rīgā uzstāsies klarnetists Remī Delange no Francijas

Klarnetists Remī Delange stāsta: „Esmu ļoti priecīgs par iespēju uzstāties Latvijā, gaidu ar nepacietību tikšanos ar Latvijas publiku. Savā koncerta Rīgā atskaņošu vairākus nozīmīgus, klarnetei veltītus skaņdarbus, piemēram, Kloda Debisī Pirmo rapsodiju un Karla Marijas Vēbera Lielo koncertduetu. Skanēs arī Roberta Šūmaņa, Igora Stravinska un citu komponistu opusi klarnetei. Kopā ar mani uzstāsies koncertmeistare Ruta Stadalnikaite no Lietuvas, ar kuru kopā 1. aprīlī sniegsim koncertu arī Viļņā.”

Pirms studiju uzsākšanas Parīzes konservatorijā Remī Delange studējis Francijā un Austrālijā. Parīzes konservatorijā Remī ieguvis maģistra grādu Pascal Moragues un Jean-François Verdier klarnetes klasē. Jaunais klarnetists ir orķestra Garde Républicaine Orchestra dalībnieks, kā arī ir lietpratīgi muzicē dažādos mūzikas stilos, sākot no klasiskās mūzikas līdz improvizācijai. Viņš ir arī Balkānu Klzemer Band un Les Acolytes dalībnieks. 2008. gadā Remī Delange tika izvirzīts pusfinālam prestižajā Minhenes ARD konkursā. 2009. gadā viņš kļuva par vienu no trīs uzvarētājiem Societa Umanitaria konkursā Milānā.

Atgādinām, ka vienu no trīs Societa Umanitaria konkursa Grand Prix 2009 balvām ieguva arī Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas profesora Sergeja Osokina klavieru klases students pianists Rihards Plešanovs un Parīzes konservatorijas studente – viola da gamba atskaņotāja Lusilla Bulanžē (Lucile Boulanger). Jāmin arī, ka katrs konkursa laureāts balvā ieguva stipendiju 5000 eiro, uzstāšanos laureātu solokoncertos visās sešās konkursantu dalībvalstīs 2010./ 2011. koncertsezonā, iespēju ierakstīt CD divus no konkursā atskaņotajiem skaņdarbiem, kā arī godu piedalīties 2015. gada koncertsezonas koncertos EXPO Milānā.

Biļetes, kuru cena Ls 3, iepriekšpārdošanā var iegādāties Rīgas Latviešu biedrības grāmatu galdā vai stundu pirms koncerta. Pensionāriem, studentiem un skolēniem ieejas maksa Ls 2.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV