Trešdiena, 25.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Rauls, Rodrigo;

Koncertzālē "Ave Sol" notiks flautu kvarteta "4tune" koncertuzvedums "Skaņu vīzijas"

Māris Pūris, 29.03.2010. 09:38

7.aprīlī plkst. 19.00 Profesionālā pūtēju orķestra Rīga Pavasara festivāla Windstream ietvaros koncertzālē Ave Sol notiks flautu kvarteta 4tune multimediāls koncertuzvedums Skaņu vīzijas. Programmā komponistu Selgas Mences un Čārlza Grifina skaņdarbu pirmatskaņojumi.

Ar devīzi Mosties un atceries, dzirdi un baudi profesionālais pūtēju orķestris "Rīga" ielūdz uz pirmo Pavasara festivālu WINDSTREAM, kas no 2010. gada 20.marta līdz 10.aprīlim notiek dažādās Rīgas koncertzālēs. Festivāls piedāvā tikšanos ar izciliem Latvijas solistiem, kuru interpretācijā skanēs klasiskās un džeza mūzikas šedevri, latviešu komponistu skaņdarbu pirmatskaņojumi, kā arī kamermūzika pūtēju ansambļiem.

Festivāla ietvaros 7.aprīlī plkst. 19.00 koncertzālē Ave Sol notiks Flautu kvarteta 4tune Multimediāls koncertuzvedums Skaņu vīzijas, kas tapis sadarbībā ar Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības akadēmijas Profesionālās bakalaura studiju programmas Deju un ritmikas skolotājs pasniedzējiem un studentiem. Savā radošajā izpausmē šis kamermūzikas koncerts pārkāpj viena žanra robežas, jo vienlīdz nozīmīgu vietu šajā koncertuzvedumā ieņem gan mūzika, gan deja, gan videoprojekcija. Koncerta koncepcija jau sākotnēji tika iecerēta, kā dažādu žanru sintēze, tādēļ uz sadarbību tika aicināti komponisti, kas radītu mūziku flautu kvartetam 4tune, ņemot vērā ansambļa instrumentālās iespējas, kā arī projektā uzaicināto dejotāju deju stilus: moderno deju, džeza deju un stepu.

Koncertā savus pirmatskaņojumus piedzīvos divu komponistu jaunākie skaņdarbi: Latvijā atzinību guvušās latviešu komponistes Selgas Mences skaņdarbs Spēles ar flautām pēc Annas Sakses Pasakām par ziediem un Latvijā dzīvojošā amerikāņu komponista Čarlzs Grifins skaņdarbs Pūļa teorija, kurš savā kompozīcijā izmanto modernās tehnoloģijas, sapludinot dzīvo instrumentu skanējumu ar digitāli apstrādātu skaņu.

Horeogrāfijas šim koncertuzvedumam veidos RPIVA lektore Sandra Vītola un stepa dejotājs Māris Pūris, bet skatuves vizuālo ietērpu veidos režisors Uģis Brikmanis.

Idejas autores ir Flautu kvartets 4tune, kas ir dibināts 2005. gadā un ir sevi pierādījis kā veiksmīgs un radošs kolektīvs, kas aktīvi koncertē ne tikai Rīgā un Latvijā, bet arī ārzemēs. Kvartetā muzicē četras flautistes: Lolita Oša (flauta),Daina Treimane (flauta), Anna Petraškeviča (flauta, alta flauta) un Dace Bičkovska (flauta, alta flauta, basa flauta).

Koncertā piedalīsies vienīgais profesionālais stepa dejotāja Latvijā Māris Pūris, Agnese Pūre (steps, modernā deja), kas patreiz iegūst izglītību Northamptonas Koledža (Apvienotā Karaliste), Sallija Bitīte (modernā deja), RPIVA Profesionālās bakalaura studiju programmas Deju un ritmikas skolotājs studenti: Toms Sandors, Sergejs Zeļeskis, Einārs Lazdiņš un Klāvs Kantoris. Par skaņas kvalitāti rūpēsies skaņu režisors Viktors Andrejevs.

Baudīsim mūzikas, dejas un mākslas sintēzi kur tikpat svarīgu vietu kā mūzika ieņem arī deja, vizuālais stāsts, elektroniskā skaņa un pat klausītāju līdzdalība šajā procesā. Lai gan komponistiem ir atšķirīgi rokraksti, muzikālā satura pamatā tiek risināti mūžsenie jautājumi par labā un ļaunā esamību un cīņu, cilvēku rīcību un sekām, kā arī par pasaules dzīves ciklu.

Biļešu cena 3,- Ls

Biļetes var iegādāties Biļešu paradīzes kasēs un koncerta dienā Koncertzālē AVE SOL

Projekta organizatori: Biedrība Top Tap Company

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV