Trešdiena, 25.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Rauls, Rodrigo;

Lielajā Ģildē notiks pārceltais Elīnas Garančas koncerts

Mārtiņš Pučka, 30.03.2010. 17:03

  7. aprīlī Lielajā Ģildē notiks latviešu operas zvaigznes Elīnas Garančas un Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra (LNSO) koncerts, kas dziedātājas veselības problēmu dēļ nenotika 27. februārī. Visas iegādātās biļetes uz nenotikušo 27. februāra koncertu ir derīgas uz 7. aprīļa koncertu. Papildus informācija Lielās Ģildes kasē vai pa tālruni 67213643.  
Lielajā Ģildē notiks pārceltais Elīnas Garančas koncerts

 

Koncerts „Elīna Garanča un LNSO” diriģenta Karela Marka Šišona vadībā 7. aprīlī klausītājiem sola gandrīz pilnīgi jaunu programmu, salīdzinot ar pirmo koncertu 25. februārī. Šoreiz programmu pārsvarā veido spāniski motīvi – gan spāņu dziesmas un melodijas no sarsuelām, gan fragmenti no Nikolaja Rimska-Korsakova „Spāņu kapričo” un Žorža Bizē operas „Karmena”. Vēl koncertā dzirdēsim vairākas itāļu operārijas, kas šoreiz izvēlētas no latviešu klausītājiem varbūt mazāk pazīstama repertuāra – Amilkāres Ponkjelli „Džokondas” un Gaetāno Doniceti „Favorītes”.

Koncerti 25. februārī un 7. aprīlī Lielajā Ģildē ir vienīgie šajā sezonā, kuros izcilā latviešu operas zvaigzne Elīna Garanča ir dzirdama Latvijā. Pēc spožās debijas Karmenas lomā Metropolitēna operā Ņujorkā un pirms Latvijas Lielās Mūzikas balvas saņemšanas, Latvijas klausītājiem būs ekskluzīva iespēja dzirdēt Elīnas Garančas burvības pilno balss skanējumu Rīgā. 

Ar koncertiem „Elīna Garanča un LNSO” Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris uzsāk sadarbību ar uzņēmumu Miele, kas atbalstīs LNSO koncertus šajā un nākamajā sezonā. Miele Baltijas valstu mārketinga vadītāja Ieva Kulberga uzsver: „Laiks atsijā vērtības un padara tās par klasiku. Simfoniskā mūzika ir brīnišķīga klasiskā vērtība, kas turpina attīstīties un mainīties laikam līdzi. Attīstīties un elpot vienā ritmā ar laiku turpina arī Miele – klasisks zīmols, kas jau 111 gadus simbolizē visaugstākās kvalitātes sadzīves un profesionālo tehniku.”

 

 

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV