Trešdiena, 25.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Rauls, Rodrigo;

Notiks jauno mākslinieku koncerts „Veltījums ārijai”

Helēna Sorokina, 06.04.2010. 15:59

Trešdien, 7. aprīlī, plkst. 18.00 Latvijas Sporta muzejā (Alksnāja ielā 9, Vecrīgā) notiks koncerts „Veltījums ārijai”.  
Notiks jauno mākslinieku koncerts „Veltījums ārijai”

Koncertā piedalīsies:

Ilona Popova un Laima Lediņa – soprāni;

Helēna Sorokina – mecosoprāns;

Rita Polaka un Simona Sunepa – klavieres.

Programmā dažādu laikmetu un tautību komponistu koncertārijas un ārijas no operām.

Ieejas maksa 1 lats.

 

Ilona Popova – Rīgas Doma kora skolas vokālās nodaļas 4. kursa audzēkne, vokālā pedagoģe - Latvijas Nacionālās operas soliste Evita Zālīte–Raituma. Plašs interešu loks mūzikā, sākot ar vokālo mākslu un beidzot ar mūzikas teorētiskajām zinātnēm. Zināšanu un pieredzes loku pastiprinājuši dažādi konkursi – gan kompozīcijas, gan muzikoloģijas jomā, kā arī starts Austrumeiropas dziedāšanas arēnā un iegūtā 3. vieta starptautiskajā jauno vokālistu konkursā \"Dziesma pilsētai\" Lietuvā, Kauņā. Dalība ievērojamu vokālo pedagogu meistarklasēs, piemēram, Ingridas Kremlingas (Hamburgas Mūzikas un Teātra augstskola), Annas Marijas Ferranti (Santa Cecilia akadēmija, Roma), Astas Krikščiunaites (Lietuvas Mūzikas un Teātra akadēmija), privātās meistarklases pie Norvēģijas Mūzikas Akadēmijas pedagoģes Barbro Marklundas–Pētersones.

 

Laima Lediņa dzimusi 1992. gadā un šobrīd mācās Rīgas Doma kora skolas vokālajā nodaļā II kursā. Jau no agras bērnības viņa dziedājusi dažādos ansambļos un piedalījusies vokālajos konkursos, kur ieguvusi godalgotas vietas. 2006. gadā Grand Prix jauno vokālistu konkursā „Putnu Bērni”, 2007. gadā pirmā vieta konkursā „Dziedu Dievmātei”. 2009. gadā ieguva pirmo vietu Alfrēda Kalniņa jauno vokālistu konkursā, 2009.gadā Grand Prix starptautiskajā jauno vokālistu konkursā Lietuvā, Kauņā „Dziesma pilsētai”. Dziedātāja ar panākumiem uzstājusies arī ārvalstīs – Čehijā, Ungārijā, Vācijā, Spānijā, Turcijā, Grieķijā. 2007. un 2008. gadā piedalījusies Vladimira Spivakova fonda rīkotajā starptautiskajā jauno talantu festivālā „Maskava aicina draugus” Maskavā, kā arī apmeklējusi meistarklases akadēmiskajā dziedāšanā pie Maskavas Gņesinu mūzikas akadēmija un Čaikovska mūzikas akadēmijas profesores Irinas Romiševskas un teātra mākslā pie Maskavas Valsts teātra institūta profesora Mihaila Ali–Huseina. Laima Lediņa apmeklējusi vokālās meistarklases arī Latvijas Mūzikas akadēmijā. Šobrīd viņas vokālais pedagogs skolā ir Valda Dzene un ārpus tās – Barbro Marklunda–Pētersone (Norvēģija), Andris Veismanis un Anita Garanča. Jaunās dziedātājas repertuārā ir vairāk nekā 130 dažādi vokālie skaņdarbi no baroka līdz pat mūsdienu komponistu darbiem.

 

Helēna Sorokina ir Jāzepa Mediņa Rīgas Mūzikas vidusskolas Jāņa Baltiņa diriģēšanas klases absolvente un šobrīd ir Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas Diriģēšanas katedras profesora Jāņa Lindenberga kordiriģēšanas klases 1. kursa studente. Paralēli diriģēšanai aizrāvusies ar akadēmisko dziedāšanu, ko šobrīd aktīvi apgūst pie vokālās pedagoģes Valdas Dzenes. Šobrīd kamerkorī „Motus” un Rīgas Amatniecības vidusskolas jauktajā korī strādā par diriģenti. Kopš 2006. gada dzied vokālajā grupā „Ambermusic”, kuras sastāvā ar koncertiem uzstājusies Horvātijā, Igaunijā, Itālijā, Lielbritānijā, Nīderlandē un Vācijā, bet 2007. gadā konkursā Rimini, Itālijā, ieguva 1. vietu vokālo grupu kategorijā. Pieredzi krājusi arī piedaloties dažādu mūzikas jomu konkursos – 2008. gadā Emila Melngaiļa jauno diriģentu konkursā iegūta balva par labāko lielas formas skaņdarba interpretāciju, šai pašā gadā Vroclavā, Polijā, diriģentu konkursā „Towards Polyphony” iegūta atzinība, bet šis, 2010. gads, sākts ar atzinību vokālistu konkursā „XXI Century Art” Vorzelā, Ukrainā.

 

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV