Trešdiena, 25.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Rauls, Rodrigo;

Notiks pavasara festivāla WINDSTREAM noslēguma koncerts

Daina Švābe, 07.04.2010. 10:16

Sestdien, 10. aprīlī, plkst. 19:00 Lielajā Ģildē ar grandiozu noslēguma koncertu izskanēs pirmais Profesionālā pūtēju orķestra “Rīga” organizētais Pavasara festivāls WINDSTREAM. Koncerta solisti – Intars Busulis un Harijs Bašs, diriģenti Andris Poga un Raitis Ašmanis.
Notiks pavasara festivāla WINDSTREAM noslēguma koncerts

Pavasara festivāla WINDSTREAM noslēguma koncertā orķestris “Rīga” sekos divu diriģēšanas meistaru - orķestra mākslinieciskā vadītāja Andra Pogas un diriģenta Raita Ašmaņa zizlim. Abu šo mākslinieku rokraksts repertuāra izvēlē un mūzikas interpretācijā lieliski papildina viens otru, veidojot orķestri “Rīga” par dinamisku un mūsdienīgu kolektīvu, kas spēj sagādāt gandarījumu vienlīdz klasiskās un populārās mūzikas cienītājiem.

Koncerta pirmajā daļā orķestris “Rīga” Andra Pogas vadībā atskaņos Džordža Geršvina pasaulslaveno simfonisko poēmu “Amerikānis Parīzē”, ko komponists sacerēja 1928. gadā, iedvesmojoties no Parīzē pavadītā laika. Turpinot sadarbību ar Latvijas izcilākajiem solistiem, kopā Andris Poga un Harijs Bašs interpretēs Geršvina „mazo klavierkoncertu” - Variācijas par “I Got Rhythm” tēmu klavierēm un orķestrim. Skanēs arī viens no ievērojamākajiem Meksikas mūsdienu skaņdarbiem – Arturo Markeza Danzon No. 2 orķestrim, kas šobrīd pasaules koncertzālēs aizrauj klausītājus ar mūzikas temperamentu un ritma spēlēm.

Koncerta otrajā daļā pie diriģenta pults stāsies Latvijas bigbendu lielmeistars Raitis Ašmanis, kurš uzaicinājis solistu Intaru Busuli atskaņot vairākas 20. gadsimta populāras melodijas. Dziedātāja sniegumā skanēs dziesmas no komponista Kola Portera daiļrades - „Night and Day”  un „I’ve Got You Under My Skin”, turklāt pēdējā bijusi viena no mīļākajām Frenka Sinatras dziesmām un 1936. gadā nominēta ASV Kinoakadēmijas balvai „Oskars”. Intars Busulis izpildīs arī Kurta Veila „Trīsgrašu operas” populāro fragmentu „Mekijs Nazis”. R. Ašmaņa programmu bagātinās vairākas pasaulslavenu darbu instrumentālas versijas un džeza kompozīcijas, kā L. Primas „Sing, Sing, Sing” no Tokio Kosei Wind Orchestra repertuāra.

Pavasara festivāls WINDSTREAM, kas tika uzsākts 20. martā līdz ar pirmajām pavasara vēsmām Rātslaukumā, trīs nedēļu garumā ir pieskandinājis Rīgas koncertzāles un baznīcas. Festivālā skanējuši gan lielas formas klasiskās mūzikas meistardarbi, gan mūsdienu latviešu mūzika, kā arī kamermūzika jaunajā koncertzālē Kronvalda bulvārī 8. Festivāla devīze ir „Mosties un atceries, dzirdi un baudi!” 

Biļetes „Biļešu paradīzes” kasēs un www.bilesuparadize.lv. Cenas Ls 5 – Ls 12, pensionāriem (uzrādot apliecību) – puscena.

 

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV