Trešdiena, 25.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Rauls, Rodrigo;

Nils Īle un „Afroambient” uzstāsies Fiesta Expo 2010

Inita Zīmele, 09.04.2010. 08:58

Šo sestdien, 10. aprīlī, pl. 15.30 Latvijā atpazīstamākais perkusionists Nils Īle un etnoperkusiju grupa „Afroambient” sniegs priekšnesumu svētku izstādē Fiesta Expo 2010, Ķīpsalā, Rīgā, Ķīpsalas ielā 8.
Nils Īle un „Afroambient” uzstāsies Fiesta Expo 2010

Priekšnesums būs aizraujošs ritma paraugdemonstrējums, kurā 20 minūšu garumā Nils Īle un grupa „Afroambient” publiku iepazīstinās ar etnoperkusiju mūziku. Skatītājiem būs iespēja ne vien vērot ritma improvizācijas spēli, bet arī iesaistīties tajā.

Interesenti vairāk par perkusiju instrumentiem varēs uzzināt Mūzikas Instrumentu tirgotavas stendā. Tāpat interesenti tiks aicināti viesoties arī Perkusionistu Festivāla 2010 stendā, kur varēs saņemt informāciju par pasākuma programmu un iepazīties ar festivāla dalībniekiem.

Jau ziņots iepriekš, ka 28.aprīlī, pludmales sporta centrā „Brazīlija”, Rīgā, Jūrkalnes ielā 100, notiks Perkusionistu Festivāls 2010. Festivāla idejas autors ir Nils Īle un šogad tas tapis ar homo ecos: nākotnes cilvēku biedrības atbalstu.

Šogad festivāls pulcēs vienkopus Latvijā esošos mūzikas profesionāļus un mīlētājus, kā arī viesmāksliniekus no Itālijas, Lietuvas, Krievijas un Brazīlijas. Dalībnieki atskaņos pasaules mūziku, rībinot bungas, perkusijas, spēlējot dūdas un citus instrumentus. Tas viss un neskaitāmi aizraujoši šova elementi uz skatuves būs baudāmi sešu stundu garajā festivāla programmā.

Vairāk par festivālu: www.perkusionistufestivals.lv

Nils Īle ir atpazīstamākais perkusionists Latvijā, kas ar etnoperkusiju spēles tehniku nodarbojas jau vairāk kā 15 gadus un jau vairākus gadus popularizē etnoperkusiju mūziku un skolo jaunos talantus, vadot meistarklases ne tikai Latvijā, bet arī ārvalstīs. Šo gadu laikā Nils ir daudz ceļojis (Āfrika, Indija, Itālija, Holande, Sibīrija u.c.) un papildinājis savu spēlēs tehniku, kā arī pilnveidojis zināšanas un izpratni par ritma būtību un spēku. Pirms desmit gadiem ir izveidota pirmā un līdz šim vienīgā Latvijā etnoperkusiju spēles studija Kanisaifa, kurā gan mūziķi, gan citi interesenti, kas vēlas pilnveidoties, apgūst dažādas ritmiskas kompozīcijas.

„Afroambient” ir perkusionostu grupa, kas jau vairākus gadus darbojas Latvijas mūzikas jomā. Šo grupu izveidojis Nils Īle tajā apvienojot savus etnoperkusijas studijas Kanisaifa studentus.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV