Trešdiena, 25.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Rauls, Rodrigo;

10. Starptautiskais Baha kamermūzikas festivāls aicina uz Austrijas dueta koncertu

Liene Paukšēna, 13.04.2010. 10:36

16. aprīlī pulksten 19.00 Rīgas vēstures un kuģniecības muzeja Kolonnu zālē J. S. Baha mūziku interpretēs neparasts duets no Austrijas - čellists Ēriks Oskars Heiters (Erich Oskar Huetter) un akordeonists Štefans Hekels (Stefan Heckel). Mūzika ir ceļojums laikā un telpā. Tās ritms kalpo kā struktūra, kas pārvar laika distanci, ļaujot šodien ieskanēties senu gadsimtu skaņām. Abi mākslinieki ir pieredzējuši ceļotāji mūzikas pasaulē. Zinot, cik liels improvizētājs bija Johans Sebastians Bahs, šis duets pieņem izaicinājumu iegrimt un iznirt no viņa oriģinālajām kompozīcijām un kombinēt tās ar skaņām no visas pasaules.
10. Starptautiskais Baha kamermūzikas festivāls aicina uz Austrijas dueta koncertu

Koncerta programmā: J. S. Bahs un improvizācijas

1973. gadā dzimušais čellists Ēriks Oskars Heiters (Erich Oskar Huetter) mācījies Grācas Mūzikas universitātē un Bāzeles Mūzikas akadēmijā (diploms ar izcilību). Mūziķis mācījies pie ievērojamajiem čellistiem Janoša Starkera (Janos Starker) Indiānas Universitātē un Ralfa Kiršbauma (Ralph Kirshbaum) Mančestras Karaliskajā Ziemeļu mūzikas koledžā, kā arī pilnveidoja savu meistarību pie Mišas Maiska Accademia Chigiana Sjēnā (Itālijā). Ēriks Oskars Heiters ieguvis daudzas godalgas konkursos Vīnē, Stresā (Itālija), Diseldorfā un Gorīcijā, kā arī uzstājies kā solists ar ievērojamiem orķestriem Austrijā, Itālijā un Šveicē (Bāzeles simfoniķi, Bāzeles Radio simfoniskais orķestris, Maķedonijas Filharmonijas orķestris u. c.).

Kā aktīvs solists un kamermūziķis Ēriks Oskars Heiters ar vieskoncertiem plaši apceļojis Eiropu, ASV, Kanādu un bijis biežs viesis starptautiskos festivālos. Mākslinieks regulāri vada meistarklases. Līdztekus aktīvai solista un kamermūziķa karjerai viņš ir pazīstamā Štīrijas Kamermūzikas festivāla (gandrīz 40 koncerti gadā) dibinātājs un mākslinieciskais vadītājs, kā arī ir aktīvs dalībnieks Starptautiskajā vasaras akadēmijā Admontā (starptautiska meistarklase jaunajiem māksliniekiem).

Štefans Hekels (Stefan Heckel) dzimis 1969. gadā Grācā. Maģistra grādu ieguvis Grācas universitātē džeza klavierspēlē un mūzikas pedagoģijā, kā arī vēlāk studējis džeza kompozīciju Karaliskajā Mūzikas akadēmijā Londonā.

Štefans Hekels ir dibinājis un vadījis vairākus ansambļus: Stefan Heckel Group (2 CD, vieskoncerti Lielbritānijā un Eiropā), Blaubauer (kā akordeonists), Dawn Chorus, Der Pannonische Wahnsinn un the Improvised Music Nights Vienna. Mākslinieks spēlējis kopā ar izciliem mūziķiem un kolektīviem: Angela Tröndle (Mosaik), Julian Argüelles, Pete Flood, Christian Weber un citiem. Mūziķis ir komponējis mūziku Grācai kā 2003. gada Eiropas kultūras galvaspilsētai, Štīrijas kamermūzikas festivālam, kinofestivālam Wien-Berlin-London, Grabenfest Wien, Austria Cantat 2006 un Konservatorium Privatuniversität Wien. Štefans Hekels ir pasniedzējs Grācas Mākslas universitātes džeza mūzikas nodaļā.

 

Tuvākie koncerti festivāla ietvaros:

Uzmanību! 20. aprīlī paredzētais Alekseja Ļubimova (āmuriņu klavieres, Krievija) koncerts, mākslinieka slimības dēļ TIEK PĀRCELTS uz 27. aprīli pl.19.00 Rīgas vēstures un kuģniecības muzejā. Iegādātas biļetes derīgas vai nododamas „Biļešu paradīze” kasēs. Atvainojamies par sagādātajām neērtībām!

Savukārt 25. aprīlī pl.19.00 Melngalvju namā atkal būs iespēja dzirdēt spāņu leģendāro senās mūzikas pazinēju un izpildītāju Jordi Savall (lira d’arco, rebabs). Šoreiz viņš muzicēs kopā ar grieķu perkusionistu Dimitri Psoni (santūrs, perkusijas). Programmā – orientālā mūzika no Afganistānas, Persijas, Alžīrijas, Serbijas u. c.

 

Uz festivāla koncertiem biļetes var iegādāties „Biļešu Paradīze“ kasēs (telefons: 90002000) vai Internetā: www.bilesuparadize.lv. Biļešu cena Ls 5,00 – 10,00.

Festivālu organizē Baha mūzikas fonds un tā prezidente Aina Kalnciema. Aina Kalnciema personīgi ir pateicīga visiem festivāla sponsoriem un atbalstītājiem par dāvāto uzticību festivāla idejām arī šajā gadā!

Sekojiet informācijai - http://www.music.lv/bachfestival/ un tiksimies festivāla koncertos!

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV