Trešdiena, 25.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Rauls, Rodrigo;

Rīgas Latviešu biedrībā notiks Labdarības koncerts skolotājas un bērnu dziesmu autores Vitas Siliņas piemiņai

Zinta Gugane, 13.04.2010. 12:55

Ceturtdien, 15.aprīlī, plkst. 18.00 Rīgas Latviešu biedrības Lielajā zālē notiks Labdarības koncerts „Pavasarīgs sveiciens Tev!” RLB bērnu vokālās studijas „Knīpas un knauķi” ilggadīgās skolotājas un bērnu dziesmu autores Vitas Siliņas piemiņai.  Saziedotie līdzekļi tiks veltīti piemiņas plāksnes izveidošanai Vitas Siliņas atdusas vietā II Meža kapos.
Rīgas Latviešu biedrībā notiks Labdarības koncerts skolotājas un bērnu dziesmu autores Vitas Siliņas piemiņai

Koncerts top kā Rīgas Latviešu biedrības bērnu vokālās studijas “Knīpas un knauķi” pavasarīgs sveiciens Vitai Siliņai, kura bija bērnu vokālās studijas vadītāja no 1994. gada un ir daudzu, jo daudzu dziesmu autore. 

Stāsta bērnu vokālās studijas „Knīpas un Knauķi” vadītāja Edīte Putniņa:  „Vita Siliņa koncertu vēros, un, patiesi ceram, priecāsies par to no mākoņa maliņas…  2008. gada pavasarī liktenis skarbi lēma pārtraukt viņas dzīvi šajā saulē. Studijas ilggadīgās pedagoģes Vitas Siliņas radīto dziesmu pūrs ir tik liels un daudzveidīgs, ka caur savām dziesmām Vita dzīvos mūžīgi! Pateicoties tieši Vitas dziesmām, bērnu vokālās studijas “Knīpas un knauķi” repertuārs ir individuāls, īpašs un, kad bērni mums mirdzošām acīm stāsta, ka „šo dziesmiņu mums māca arī bērnudārzā”, tad mēs tikai varam kopā priecāties, jo „Knīpu un knauķu” dziesmas ir „slavenas”! Mēs turpināsim apkopot un dot iespēju daudziem bērniem Latvijā priecāties par Vitas Siliņas dziesmām arī turpmāk. „

Koncertā piedalīsies Rīgas Latviešu biedrības bērnu vokālās studijas „Knīpas un knauķi” dziedātāji Edītes Putniņas, Jonitas Štomas un Sanitas Sējānes vadībā, Tautas deju ansambļa „Zelta sietiņš” dejotāji Baibas Šteinas vadībā, Rīgas 200. pirmsskolas bērnu iestādes deju kolektīvs Mairitas Ramzas vadībā, Niks Matvejevs, vokālā grupa „Framest” Jāņa Ķirša vadībā un citi mākslinieki.  Koncerta režisore - Ginta Rukmane.

Aicinām satikties koncertā visus, kam mīļa un tuva Vita Siliņa un viņas piemiņa! Ieeja koncertā par ziedojumiem piemiņas plāksnes izveidošanai. 

 

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV