Trešdiena, 25.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Rauls, Rodrigo;

Noslēgsies PPO „Rīga” koncertu cikls skolēniem “Nāc, ieklausies orķestrī „Rīga”!”

Daina Švābe, 14.04.2010. 09:18

Trešdien, 21. aprīlī, plkst. 14:00 koncertzālē Kronvalda bulvārī 8 noslēgsies pirmais Profesionālā pūtēju orķestra „Rīga” koncertu cikls skolēniem “Nāc, ieklausies orķestrī „Rīga”!” Jaunās skaņās – pārlikumā pūtēju orķestrim izskanēs Sergeja Prokofjeva simfoniskā pasaka “Pēterītis un vilks”. Koncertu vadīs Karina Bērziņa, diriģents Andris Poga.

 

1936. gadā Sergejam Prokofjevam radīt simfonisku skaņdarbu bērniem pasūtīja viņa paziņa Natālija Saca – aizrautīga bērnu teātra vadītāja. Jaunā skaņdarba misija bija “attīstīt bērnu muzikālo gaumi sākot jau ar pirmajiem skolas gadiem”. Šī piedāvājuma ieintriģēts, komponists pavisam īsā laika sprīdī – tikai četrās dienās – radīja simfonisko pasaku bērniem “Pēterītis un vilks”. Turklāt, Sergejs Prokofjevs pats sacerēja gan mūziku, gan stāstu par drosmīgo Pēterīti, kas paglābj Pīli no Vilka; kā arī vadīja skaņdarba pasaules pirmatskaņojumu. 

Skaņdarbā katram instrumentam liek iejusties kāda pasakas varoņa tēlā un atskaņot īpaši šim varonim raksturīgo mūzikas motīvu. Piemēram, mežrags attēlo Vilku, klarnete – Kaķi, fagots – vectēvu, savukārt flauta vītero gluži kā mazais putniņš. Orķestris “Rīga” saviem klausītājiem sarūpējis iespēju sekot līdzi Pēterīša un Vilka piedzīvojumiem arī vizuāli – uz ekrāna.

Simfonisko pasaku “Pēterītis un vilks” Profesionālais pūtēju orķestris “Rīga” atskaņos diriģenta Andra Pogas vadībā, stāstītāja lomā iejutīsies pieredzējusī muzikoloģe un koncertu bērniem vadītāja Karina Bērziņa. 

Koncertu cikla skolēniem „Nāc, ieklausies orķestrī „Rīga”!” ieejas biļete uz vienu koncertu pēc izvēles Ls 1. Informācija un biļešu rezervācija pa tālruni 67425218, darba dienās no 9:00-17:00. Profesionālais pūtēju orķestris “Rīga” turpinās organizēt koncertu ciklu skolēniem arī 2010./2011. gada sezonā.

 

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV