Trešdiena, 25.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Rauls, Rodrigo;

Daugavpilī notiks koncerts “Baroka mūzikas prieks”

Daugavpils Latviešu kultūras centrs, 14.04.2010. 13:54

20. aprīlī plkst. 18.00 Daugavpils Latviešu kultūras centra Baltajā zālē koncertā “Baroka mūzikas prieks” skanēs G.F. Hendeļa skaņdarbi.
Daugavpilī notiks koncerts “Baroka mūzikas prieks”

2010.gadā aprit 325 gadi kopš pasaules slavu iemantojušā komponista G.F. Hendeļa dzimšanas. Jau vairākus gadsimtus viņa komponētā mūzika iedvesmojusi mūzikas cienītājus visā pasaulē, un arī joprojām baroks ir mūzikas stils, kas aizrauj gan izpildītājus, gan mūzikas kritiķus, gan rada estētisku baudījumu klausītājiem.

20. aprīlī plkst.18.00 Latviešu kultūras centra Baltajā zālē, trīs profesionālas mūziķes – vokāliste Jeļena Borele, flautiste Daiga Maskaļūne un pianiste Elīna Bambāne – dāvās iedvesmojošus mirkļus koncertā “Baroka mūzikas prieks”.

Paralēli aktīvai pedagoģiskajai darbībai Daugavpils Mūzikas vidusskolā, mūziķes aktīvi iesaistās pilsētas kultūras dzīvē – muzicē dažādos ansambļos, uzstājas kā solistes ar pilsētas kamerorķestri un akordeonistu orķestri.

Koncertā skanēs Georga Frīdriha Hendeļa skaņdarbi – vienkārša, klusināta un pacilājoša kamermūzika, kas ļaus atpūsties no ikdienas steigas, nonākot senās mūzikas pasaulē. 

Koncertu rīko Latviešu kultūras centrs, atbalsta Kultūrkapitāla fonds.

Ieeja bez maksas.

 

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV