Trešdiena, 25.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Rauls, Rodrigo;

Notiks pianista Gļeba Beļajeva klaviermūzikas koncerts

Madara Pūķe, 14.04.2010. 15:15

18. aprīlī plkst.17.00 Liepājas latviešu biedrības nama Galerijā klaviermūzikas koncertā muzicēs liepājnieks, starptautiska konkursa laureāts pianists Gļebs Beļajevs. Koncertu dzimtajā pilsētā mākslinieks uztver kā iespēju dalīties ar savām izjūtām un emocijām ar liepājniekiem - izsmalcinātiem klaviermūzikas cienītājiem.

Svētdienas pēcpusdienas koncertprogrammā tiks atskaņoti mūzikas ģēniju Johana Sebastiana Baha, Jozefa Haidna, Frederika Šopēna, Ferenca Lista un Platona Buravicka jutekliskie skaņdarbi.

Gļebs Beļajevs dzimis Liepājā un absolvējis E.Melngaiļa Liepājas mūzikas vidusskolas klavierspēles specialitāti. Šobrīd pianists studē J. Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas bakalaura studiju programmas prof. R. Haradžanjana klavierklases 4.kursā. Jaunais pianists profesionālo pieredzi ieguvis piedaloties meistarklasēs pie izcilajiem pianistiem - Z.Adigjuzelzada (Turcija) un D.Macujeva (Krievija). Talantīgais mākslinieks piedalījies dažādos konkursos kā solists, klavieru duetu dalībnieks, komponists un koncertmeistars.

Īpaši veiksmīgs Gļebam Beļjevam bija P.Serebrjakova vārdā nosauktais Starptautiskais jauno pianistu konkurss Krievijā, šī gada aprīļa sākumā, kurā pianists ieguvis 1.vietu un laureāta goda nosaukumu. Konkursa uzvarētajiem tika dota vienreizēja iespēja - laureātu koncertā muzicēt kopā ar Volgogradas Akadēmisko simfonisko orķestri (diriģents E.Serovs).

Tiksimies Biedrības nama Galerijā 18.aprīlī plkst.17.00 pianista Gļeba Beļajeva klaviermūzikas koncertā.

Ieeja bez maksas.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV