Trešdiena, 25.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Rauls, Rodrigo;

Somu DJ Mesak ciemosies „Dirty Deal Cafe”

Toms Rubīns, 15.04.2010. 17:17

Piektdien, 16.aprīlī, plkst. 22:00 'Dirty Deal Cafe' ar savu DJ setu uzstāsies Somu mūziķis Mesak. Visi pasākuma apmeklētāji varēs šūpoties pie jaunākās ziemeļvalstu skweee, beat, idm, elekltro mūzikas. Papildspēkos spēlēs DJi Contour, Brain un Cliche.
Somu DJ Mesak ciemosies „Dirty Deal Cafe”

Mūziķis Tatu Metsätähti ar pseidonīmu Mesaks iepazinies ar mūziku bija jau pusaudžu gados. Dzīvojis muzikālā ģimenē un dziedājis skolā, mūzikas gaumi aizguva no vecākajiem brāļiem, kuri klausījušies dažādu novirzienu nepopulāro mūziku, un caur kādu draugu uzzinājis arī par hip hopu.

Deviņdesmito gadu sākumā Mesaks sāka mācīties rediģēt mūziku un skaņas ar dažādiem primitīviem paņēmieniem, pēc kāda laika apvienojās ar savu klasesbiedru Tatu Peltonenu, kurš savu mūziku veidoja uz Atari ST1024 stacionārā datora.
Abi, iedvesmoti no tā laika tehno skaņām, ierakstījuši neskaitāmas dziesmas Peltonena tēva ierakstu studijā. Laikam ejot draugi izveidoja savu elektronikas grupu, kuru nosauca par "Mr. Velcro Fastener". Izlaiduši savu pirmo ierakstu 1997.gada vasarā ar nosaukumu „Wad EP” viņu mūzika guva gana labu atsaucību. Paralēli Mesaks turpināja eksperimentēt pats ar savām skaņām. Pēc gada viņš izlaiž savu pirmo solo ierakstu „Totani”, bet apvienība "Mr. Velcro Fastener" - debijas albumu „Lucky Bastards Living Up North” un dodas tūrē uz Vāciju un Itāliju, vēlāk arī ASV.

Mesaks ir sadarbojies un veidojis daudzas remixu versijas ar dažādiem māksliniekiem, kā, piemēram, Machinedrum un Transparent Sound, iepazinies ar vairākiem producentiem un palīdzējis jauniem mūziķiem, pats arī producējis somu hip hop grupu Ronskibiitti. 2008.gadā Mesaks, andergrundu pleilistēs, paceļ gaismā Harmīnijas skandināvu fanku, ko sauc par Skwee piesaistot nogurušos no gadiem iesīkstošās mūzikas producentus, lai prezentētu savu Skwee šovkeisiņu "Sonar" festivālā.

Ikdienā Mesaks uzstājas dažādos solo koncertos iekš klubiem, kā arī citās izklaides vietās, sastrādājas ar VJiem, veidojot interesantus video projektus.
Vada „Huge Boss” klubu, kas atrodas Turku un „Harmonia” leiblu kopā ar Rendiju Barrakudu.

Ieejas maksa 2,- Ls uzrādot flyeri 1,50 Ls
(Flyeri iespējams arī izdrukāt www.dirtydeal.lv mājaslapā)

Paklausīties Mesak Dj seta demo: http://soundcloud.com/mesak/mix-aus-20-10

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV