Trešdiena, 25.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Rauls, Rodrigo;

Latvijas Radio koris aicina uz jaunu koncertciklu

Inga Žilinska, 19.04.2010. 10:28

24. aprīlī Rīgas Sv. Pētera baznīcā uz jauna koncertcikla Canti Sacri (“Sakrālie dziedājumi”) pirmo koncertu aicina Latvijas Radio koris un diriģents Kaspars Putniņš. 

 

Jaunā koncertcikla idejas autoris ir Latvijas Radio kora diriģents Kasaprs Putniņš: “Šajos koncertos būs dzirdami būtiskākie kormūzikas darbi, kas katrs savā laikā ienesuši jaunas kvalitātes mūzikas attīstībā. Radio kora aizsāktā koncertu sērija būs veltīta dažādu laikmetu un stilu sakrālajai kora mūzikai, sākot no renesanses polifonijas krāšņajiem opusiem un romantisma laika augstvērtīgākajiem sacerējumiem līdz labākajiem mūsdienu opusiem.”

Cikla pirmā koncerta programmā renesansi portretēs viens no pazīstamākajiem un leģendām apvītākajiem itāļu renesanses meistara Džovanni Pjerluidži Palestrīnas (1514/15/26?–1594) opusiem - mesa Missa Papae Marcelli, turpretim no 20. gadsimta sakrālajiem dziedājumiem programmā iekļauti divi izcili opusi – Frānsis Pulenka 1937. gadā sacerētā Sol mažora mesa korim a cappella, kas veltīta komponista tēvam, un Austriešu komponista, ilggadēja Grācas Mūzikas un mākslas augstskolas docētāja, Afganistānas tradicionālās mūzikas kaislīga pētnieka un vijolnieka Hermana Markusa Presla (1939–1994) daudzbalsīgais opuss “Asralda”. Tā nosaukums izveidots no diviem vārdiem – Asrafaels (debesu koru diriģents) un Esmeralda (visa pasaulīgā iemiesojums).

Koncerta sākums plkst. 19.30 Rīgas Sv. Pētera baznīcā. Biļetes iepriekšpārdošanā www.bilesuparadize.lv

Vairāk informācijas Latvijas Radio kora mājas lapā:  http://koris.radio.org.lv .

 

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV