Trešdiena, 25.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Rauls, Rodrigo;

“Sinfonietta Rīga” un vijolniece Vineta Sareika sniegs divus koncertus

Ēriks Kibermanis, 19.04.2010. 15:59

Ar koncertiem 23. aprīlī plkst. 19:30 Lielajā ģildē un 24. aprīlī plkst. 19:00 Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) aulā Latvijas publikai par prieku kopā ar Valsts kamerorķestri Sinfonietta Rīga uzstāsies izcilā latviešu vijolniece Vineta Sareika. Koncertā izskanēs pasaulslaveni skaņdarbi –Antonio Vivaldi vijoļkoncertu cikls “Gadalaiki“ un Pētera Čaikovska Serenāde Do mažorā. Jāpiezīmē, ka uz koncertu Lielajā ģildē biļetes jau ir izpirktas, savukārt uz koncertu Pārdaugavas koncertzālē jeb RSU aulā biļetes vēl ir pieejamas.
“Sinfonietta Rīga” un vijolniece Vineta Sareika sniegs divus koncertus

 

Vineta Sareika Rīgas koncertos spēlēs uz 320 gadu sena instrumenta – Venēcijā būvētu Mateo Gofrillera vijoli no karalienes Elizabetes Mūzikas fonda.

Mūzikas žurnālists Orests Silabriedis: “Aprakstīt Vinetas Sareikas spēli – tas nozīmē bārstīt neko nenozīmējošus epitetus tā vietā, lai sirsnīgi aicinātu nopietni padomāt, pirms atteikties no iespējas klātienē dzirdēt, kā šī izcilā vijolniece atskaņo vienu no vispopulārākajiem klasiskās mūzikas hitiem – Antonio Vivaldi vijoļkoncertu ciklu “Gadalaiki”. Oriģināla ir iecere tajā pašā vakarā atskaņot klausītāju iemīļoto Čaikovska Serenādi Do mažorā ar patētisko, viegli sāpīgo ievadu, slaveno valsi, vijīgo elēģiju un vitālo, paraugkrievisko finālu.”

Vineta Sareika studējusi Parīzē un Briselē, sniegusi solokoncertus Latvijā un citviet Eiropā, piedalījusies Verbjē festivālā, Pablo Kasalsa festivālā, Santanderas mūzikas dienās, Zalcburgas festivālā, Eksanprovansas festivālā u. c., spēlējot kopā ar tādiem meistariem kā Ogistēns Dimē, Pols Meiers, Pols Gudvins, Žils Šārons u. c. 2005. gada vasarā tika izveidots Trio Dali, kurā vijolniece spēlē kopā ar čellistu Kristianu Pjēru Lamarku un pianisti Amandīni Savarī un kas ieguvis labu slavu gan Eiropā, gan Japānā, uzvarējis prestižos starptautiskos konkursos, kā arī ieguvis franču mūzikas žurnāla Classica augstāko novērtējumu Choc de l'année par Ravela mūzikas ieskaņojumu CD.

Biļetes uz koncertu RSU aulā var iegādāties „Biļešu paradīzes” kasēs.

Koncerta rīkotājs – VSIA ”Latvijas Koncerti”.

 

 

 

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV