Trešdiena, 25.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Rauls, Rodrigo;

LNSO aicina uz pēdējo šīs sezonas simfonisko koncertu mazajiem klausītājiem un piedāvā abonementus uz nākamās sezonas bērnu koncertiem

Mārtiņš Pučka, 20.04.2010. 14:34

24. aprīlī LNSO un diriģents Andris Vecumnieks aicina uz pēdējo šīs sezonas koncertu ciklā Simfoniskie koncerti vecākiem un bērniem un koka pūšaminstrumentu prezentāciju. Pirms koncerta klausītājiem būs iespēja klātienē iepazīties ar dažādiem koka pūšaminstrumentiem. Koncerta sākums krievu valodā plkst. 11:00, bet latviešu - plkst. 14:00.
LNSO aicina uz pēdējo šīs sezonas simfonisko koncertu mazajiem klausītājiem un piedāvā abonementus uz nākamās sezonas bērnu koncertiem

Katru gadu aprīlī atlido raganas – raganas un raganiņas, lielas un mazas, ļaunas un kašķīgas, draudzīgas un negantas. Arī komponistiem viņas arvien interesējušas, tāpēc ieklausīsimies, kādas viņi tās attēlojuši – dažādi komponisti, dažādas raganas!

Programma: 

Hektors Berliozs „Fantastiskā simfonija”: 5. daļa Sapnis par raganu sabatu               

Modests Musorgskis Svīta „Izstādes gleznas”: 9. daļa Māja uz vistas kājas (Baba jaga)

Romualds Kalsons „Ragana”                           

Anatolijs Ļadovs „Kikimora”                           

Anatolijs Ladovs „Baba jaga”                           

Aleksandrs Dargomižskis „Baba jaga”                       

Ferencs Lists „Nāves deja” klavierēm ar orķestri

Hektors Berliozs „Fantastiskā simfonija”: 5. daļas fināls

Savukārt visiem tiem mazajiem klausītājiem, kas ar interesi apmeklēja šī gada koncertus un gaida nākamos, ar prieku paziņojam ko no 24. aprīļa Lielās Ģildes biļešu kasēs varēs iegādāties biļetes un abonementus uz nākamās sezonas Simfoniskajiem koncertiem bērniem. 2010/2011. gada sezonā LNSO mazajiem klausītājiem piedāvās četrus koncertus un līdzīgi kā šogad ļaus arī tuvāk iepazīties ar dažādiem mūzikas instrumentiem:

2010. gada 30. oktobrī koncerts „Mazie gariņi” un stīgu instrumentu prezentācija;

2011. gada 5. februārī uzvedums „Baleta mūzika” un metāla pūšaminstrumentu prezentācija;

2011. gada 12. martā koncerts „Dzīvnieku pasaule” un stīgu instrumentu prezentācija;

2011. gada 30.aprīlī koncerts „Dabas parādības” un koka pūšaminstrumentu prezentācija.

Plašāku informāciju var iegūt Lielās Ģildes kasēs vai zvanot pa tālruni 67213643.

Koncertu cikls tiek organizēts ar mērķi uzrunāt mazos klausītājus un rosināt viņu interesi par klasisko mūziku, tās teoriju, instrumentiem un populārākajiem dažādu tautu un laiku komponistu sacerējumiem. Katrs koncerts ietver aizraujošu muzikālo nodarbību, mūzikas instrumentu demonstrāciju un koncertu. Cikla koncertu mākslinieciskais vadītājs un diriģents ir publikas iemīļotais Andris Vecumnieks, bet mūzikas instrumentu demonstrācijās un muzikālo nodarbību norisē galvenokārt piedalās paši orķestra muziķi.

Simfoniskos koncertus bērniem un vecākiem LNSO organizē jau trešo sezonu, un šie tematiskie muzikālie pasākumi ir izpelnījušies lielu klausītāju atsaucību. To kā mazajiem klausītājiem ir klājies iepriekšējos koncertos jūs variet apskatīt mūsu attēlu galerijā (http://www.lnso.lv/lat/jaunumi/attelu_galerija/).

2009./2010. gada Simfoniskie koncerti bērniem un vecākiem notiek ar Valsts Kultūrkapitāla fonda atbalstu.

 

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV