Pirmdiena, 23.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Vanda, Veneranda, Venija;

Saksofonu kvartets „n[ex]t” astoņu gadu jubileju svinēs koncertā „Mūzika. Sievietes. Kino.“

Inga Meijere, 26.04.2010. 09:19

9. maijā plkst. 18:00 Spīķeru koncertzālē notiks dāmu saksofonu kvarteta „n[ex]t”  astoņu gadu jubilejas koncerts „Mūzika. Sievietes. Kino.“, kurā kvartets atskaņos gan oriģināldarbus, gan arī populāras melodijas no kino filmām.
Saksofonu kvartets „n[ex]t” astoņu gadu jubileju svinēs koncertā „Mūzika. Sievietes. Kino.“

Pirms septiņiem gadiem Latvijas mūzikas dzīvē sevi pieteica meiteņu saksofonu kvartets n[ex]t. Šāds saksofonu kvartets, kurā spēlē tikai dāmas, bija pirmais ne tikai Latvijā, bet arī Baltijā. Šajā sezonā kvarteta meitenes (Inga Meijere, Jeļena Kovaļenko, Arnita Akmentiņa un Kristīne Avota) aktīvi uzstājušās dažādos pasākumos gan Latvijā un pārējās Baltijas valstīs, gan arī vairākkārt Vācijā un Zviedrijā.

Katru pavasari kvarteta kalendārā neatņemama sastāvdaļa ir ikgadējie jubilejas koncerti kādā no Latvijas koncertzālēm. Šī gada koncerts tradicionāli tiek rīkots sadarbībā ar firmu „Yamaha“, un tajā n[ex]t klausītājiem piedāvā G.Pjernē, F.Cibulkas, R.Dedrika, P.Ituraldes oriģinālkompozīcijas saksofonu kvartetam, kā arī mūziku un fragmentus uz ekrāna no tādām kino filmām kā, piemēram, „Le Grand Blond“ (Slaidais gaišmatis), „Le Dernier Tango A Paris“ (Pēdējais tango Parīzē), „Un ete 42“ (1942.gada vasara), „Jesus Christ Superstar“ (Jēzus Kristus Superzvaigzne) u.c.

Koncerta ģenerālsponsors: Yamaha Latvia

Atbalsta: Mūzikas instrumentu veikals „Mūzikas Serviss“, biedrība „Atspulgs“

Informatīvais atbalsts: draugiem.lv, T/C „SPICE“

Biļetes: Biļešu paradīzes kasēs un Spīķeru koncertzālē pirms pasākuma

Papildus informācija: www.nxt.lv

 


Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV