Trešdiena, 25.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Rauls, Rodrigo;

ASV kultūras mēnesis noslēgsies ar grandiozu Liepājas simfoniskā orķestra koncertu

Krista Kalnarāja, 27.04.2010. 14:33

Liepājas simfoniskajam orķestrim ir tas gods noslēgt ASV mēnesi ar vērienīgu koncertu “No Jaunās pasaules” Liepājas Latviešu biedrības namā 30. aprīlī, plkst. 19.00, kuru ar savu klātbūtni pagodinās arī ASV vēstniecības delegācija vēstniecības vadītāja vietnieka Brūsa Rodžersa vadībā.  Koncertā skanēs grandioza un pasaulslavena Antonīna Dvoržaka 9. simfonija “No Jaunās Pasaules”, kas tapa spēcīgā indiāņu un afroamerikāņu kultūras un mūzikas ietekmē un pēc atpazīstamības ir viena no populārākajām pasaulē.
ASV kultūras mēnesis noslēgsies ar grandiozu Liepājas simfoniskā orķestra koncertu

Programmā ir arī izcila amerikāņu klasiskā džeza komponista Džordža Gēršvina svīta ‘Porgijs un Besa’, kurā ļoti izteiksmīgi un tēlaini attēlota ASV 20. gadsimta 30. gadu dzīve. Semjuela Bārbera liriskais un vienlaikus ļoti spēcīgais ‘Adagio’, kas ir ieguvis ārkārtīgi lielu popularitāti pasaulē, iekaros ikviena klausītāja sirdi, bet japāņu komponista Takaši Yošimatsu saksofona koncerts ‘Cyber-bird’, kas tapa sarakstīts tikai 1994. gadā, viennozīmīgi spēs piecelt publiku kājās, kā tas jau noticis daudzviet pasaulē. Koncertu diriģēs Mārtiņš Ozoliņš, sitaminstrumentu solo izpildīs Andris Ērglis, bet saksofona un klavieru solo atskanēs brāļu Petrausku izpildījumā. Biļešu tirdzniecība notiek visās biļešu paradīzes kasēs, kā arī internetā un Liepājas Latviešu biedrības namā. Sadarbībā ar „Europa City Amrita Hotel”, viesi, kas ceļos uz Liepāju, lai noklausītos koncertu, saņems arī 50% atlaidi nakšņošanai viesnīcā Standarta vai DeLuxe klases istabās.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV