Trešdiena, 25.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Rauls, Rodrigo;

LNSO sezonas noslēguma koncertā uzstāsies Karels Marks Šišons un Vestards Šimkus

Mārtiņš Pučka, 06.05.2010. 12:19

Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris (LNSO) sezonas noslēguma koncertā aicina uz ilgi gaidīto divu zvaigžņu – Karela Marka Šišona un Vestarda Šimkus tikšanos vienā koncertā. Tas LNSO sezonas noslēgumu sola padarīt par spožu un neaizmirstamu muzikālu notikumu.
LNSO sezonas noslēguma koncertā uzstāsies Karels Marks Šišons un Vestards Šimkus

Talantīgajam latviešu pianistam Vestardam Šimkus, kurš fascinē klausītājus visā pasaulē ar savu neierobežoto temperamentu un absolūto atdevi mūzikai, ir plašs repertuārs, atrodama arī paša komponētā mūzika. Šoreiz pianists skaņās izdzīvos Ludviga van Bēthovena heroiskās idejas, kas caurstrāvo visu komponista daiļradi, bet pēdējā klavierkoncertā izpaužas ar sevišķu spēku. Arī Pēteri Čaikovski mākslā bieži saistījis episkais elements. Atklājot sarežģītus pārdzīvojumus, Čaikovskis vienmēr pratis tos parādīt spilgti tēlainā un klausītājiem viegli uztveramā skaņu valodā, par ko varēs pārliecināties arī Piektās simfonijas atskaņojumā. Koncerta programmā iekļauts arī latviešu komponista Romualda Kalsona jaundarba „Aktuāla epizode” pirmatskaņojums. Kalsona daiļrades noteicošā vadlīnija ir spilgti neoromantiska ekspresija, kas nereti sakāpināta līdz ironijai vai groteskai.

Programmā:
Romualds Kalsons „Aktuāla epizode” (pasaules pirmatskaņojums)
Ludvigs van Bēthovens 5. klavierkoncerts Mibemol mažorā op. 73
Pēteris Čaikovskis 5. simfonija mi minorā op. 64

LNSO sezonas noslēguma koncerts notiks 13. un 14. maijā, Lielajā Ģildē plkst. 19.30.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV