Trešdiena, 25.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Rauls, Rodrigo;

„Instrumenti” uzstāsies ar performanci „Insperimenti” kamerteātrī „Artelis”

Instrumenti, 12.05.2010. 15:01 | komentāri (2)

27. un 28. maijā uz kamerteātra „Artelis” skatuves būs skatāma grupas „Instrumenti” radītā performance ar nosaukumu „Insperimenti. An Intimate Experiment with Instrumenti”.
„Instrumenti” uzstāsies ar performanci „Insperimenti” kamerteātrī „Artelis”

„Insperimenti. An Intimate Experiment with Instrumenti” ir grupas „Instrumenti” mūziķu radīta performance, kurā apvienoti elektronikas eksperimenti, avangarda folks, baroka opera, īslandiešu tautas mūzika, kā arī latviešu mākslinieku dueta “Mareunrol’s” ekstravagantie tērpi un galvasrotas. Tie ir skaņdarbi, kas radīti ļoti savdabīgam sastāvam - klavesīns, kontrabass, elektrosintezatori, sitaminstrumenti, ērģeles, klavieres, pandas un stīgu trio.

Performances laikā mūziķi izpildīs arī jau pazīstamās dziesmas no EP "Pandemiya", tāpat uz vietas radīs jaunus skaņdarbus.
   
Līdz šim „Insperimenti. An Intimate Experiment with Instrumenti” ar lieliskiem panākumiem izrādīta vairākos festivālos Eiropā, kā arī koncertā kopā ar Īslandē bāzētās skaņražu apvienības “Whale Watching Tour” mūziķiem Ventspilī. Pēc koncertā pieredzētā Valgīrs Sigurdsons, kurš producējis nozīmīgu daļu īslandiešu dziedātājas Bjorkas ierakstu, atzina, ka “Insperimenti” ir viņa pēdējā laika spilgtākais muzikālais piedzīvojums.

Jau šomēnes, pēc koncertiem Bergenā un Rīgā, “Instrumenti” dosies uz “EuropaVOX” festivālu Francijā, “Iceland Airwaves”, kā arī “Sound of the Forest” festivālu Vācijā.
   
Šeit apskatāma pandu viesošanās Norvēģijas populārākajā radioprogrammā NRK:
   
http://www.youtube.com/watch?v=WA93ALhHahE

Instrumenti. Performance „Insperimenti. An Intimate Experiment with Instrumenti”
„Artelis” (Blaumaņa ielā 32, Rīga)
27. un 28. maijs
ieeja no plkst. 19:00, sākums plkst. 20:00.

Performances video: http://www.vimeo.com/10880324

Biļetes nopērkamas www.bilesuparadize.lv.

Papildinformācija: www.artelis.lv un www.instrumenti.in

Foto: Sandis Vāgners

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV