Trešdiena, 25.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Rauls, Rodrigo;

Grupa “SABOT” “20 YEARS TOUR” ietvaros koncertēs “Dirty Deal Cafe”

Toms Rubīns, 13.05.2010. 17:26

17.maijā “20 YEARS TOUR” ietvaros basģitāras un bungu dinamiskais duo “SABOT” spēlēs “Dirty Deal Cafe” telpās, koncerta starplaikos pēc koncerta uzspēlēs arī pavadošais diskžokejs.
Grupa “SABOT” “20 YEARS TOUR” ietvaros koncertēs “Dirty Deal Cafe”

Grupa „SABOT” tika dibināta ASV, Floridā 1988.gadā tās aizsācēji bija un vēl joprojām ir mūziķi Kristofers Rankin/Bass un Hilarija Binder/Bungas. Par godu grupas nesen sagaidītajai apaļajai 20 gadu jubilejai Kris un Hilarija nolēmuši uzrīkot 20 gadu jubilejas tūri un jau 17.maijā tie viesosies Rīgā pie mums „Dirty Deal Cafe”, Spīķeros.

Kopš 1988.gada grupa ir izlaidusi 9 albūmus, uzstājušies neskaitāmos koncertos un apceļojuši gandrīz vai visu pasauli, tajā skaitā arī Dienvidkoreju, Čīli, Venecuēlu, Jaunzēlandi, Ķīnu un Pakistānu. Grupa savu iedvesmu ir radusi daudzos mūzikas novirzienos sākot no hardcore panka līdz pat progresīvajam rokam un džezam.

Kristofera muzikālās intereses saknes meklējamas jau viņa bērnības gados ar klasisko mūziku un *diksilendu džezu. 70. gados viņa uzmanību pievērsa progresīvais roks un mūsdienu džezs. Laika gaitā spēlējot vairākās grupās tas iepazina arī industriālo mūziku, pank roku un citas 80.gadu neatkarīgās mūzikas kustības. Mūsdienās Kris savu brīvo laiku pavada klausoties trokšņiem pārpilnās japāņu noise grupas, kā arī agrīnos un ļoti sarežģītos 60. gadu beigu džeza ritmus.

Savukārt Hilarija savu muzikālo attīstību sāka 6 gadu vecumā, mācoties spēlēt klasisko mūziku uz vijoles un klavierēm, kas vēl joprojām ar aizrautību rod viņā vēlmi komponēt. Desmit gadu garumā viņa cītīgi tika klausījusies tikai panku un harcore mūziku, taču vienmēr, arī mūsdienās, viņa atradusi kādu mazumiņu sava laika atvēlēt soul, go-go un hip hop mūzikai.

“SABOT” koncertu video:
http://www.youtube.com/watch?v=ZL8HigMW1Ck
http://www.youtube.com/watch?v=-eXDAjpCY7A

Saites: www.myspace.com/sabotband
www.cesta.cz
www.dirtydeal.lv

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV