Trešdiena, 25.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Rauls, Rodrigo;

Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris Rīgā uzstāsies ar operas zvaigzni Elīnu Garanču un slaveno čellistu Mišu Maiski

Mārtiņš Pučka, 17.05.2010. 12:55

Pirms došanās koncertturnejās pa Eiropu un Japānu Latvijas Nacionālais Simfoniskais orķestris Rīgā izsmalcinātas mūzikas cienītājiem piedāvās pasaules līmeņa klasiskās mūzikas koncertus. Japānas turnejai paredzēto LNSO koncertu programmu ar izcilo čellistu Mišu Maiski japāņu diriģentes Tomoni Nošimoto vadībā klausītāji Rīgā varēs baudīt 25.septembrī Latvijas Nacionālajā operā. Savukārt Eiropas turnejai sagatavotās programmas pirmo koncertu ar pasaulslavenās latviešu operdziedātājas Elīnas Garančas piedalīšanos, LNSO un diriģents Karels Marks Šišons klausītājiem Rīgā, piedāvās 18.septembrī Lielajā Ģildē.

Elīnas Garančas un LNSO koncertā 18.septembrī dzirdēsim galvenokārt spāniskus motīvus - gan spāņu dziesmas un melodijas no sarsuelām, gan fragmenti no Nikolaja Rimska-Korsakova "Spāņu kapričo" un Žorža Bizē operas "Karmena". Vēl koncertā varēs dzirdēt vairākas itāļu operārijas, kas izvēlētas no Amilkāres Ponkjelli "Džokondas" un Gaetāno Doniceti "Favorītes".

Septembra otrajā pusē un oktobra sākumā LNSO kopā ar galveno diriģentu Karelu Marku Šišonu un operas zvaigzni Elīnu Garanču sniegs koncertus Vācijas pilsētās Diseldorfā, Minhenē, Hamburgā, Bādenbādenē, Šveicē - Bāzelē un Francijā, Parīzē. Nākamā gada februārī paredzēts viesturnejas turpinājums vēl vismaz septiņās pilsētās. Turnejai tiek gatavotas vairākas programmas,kurās Elīna Garanča dziedās spāņu komponistu skaņdarbus, savukārt orķestris, diriģenta Karela Marka Šišona vadībā izpildīs dažādus simfoniskos skaņdarbus.

Savukārt pirms došanās 18 koncertu turnejā pa Japānu 2010.gada novembrī LNSO piedāvā klausītājiem Latvijā novērtēt vieskoncertiem sagatavoto programmu, kurā kā solists uzstāsies pasaulslavenais čellists Miša Maiskis, kuram Rīga ir dzimtā pilsēta. Koncertā skanēs Dvoržāka čella koncerts un Prokofjeva 1.simfonija, saukta par "Klasisko". Orķestra vadība šajā koncertā, kā arī visā turnejā uzticēta Japānas jaunajai zvaigznei - diriģentei Tomomi Našimoto, kuras vadībā LNSO uzstājās Japānā arī šī gada janvārī.

Biļetes uz LNSO koncertiem iespējams iegādāties "Biļešu paradīzes" kasēs un internetā http://www.bilesuparadize.lv/, tostarp arī koncertzāles Lielā ģilde kasēs. 

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV