Trešdiena, 25.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Rauls, Rodrigo;

"Skaņu mežā 2010" uzstāsies eksperimentālais orķestris “Chrome Hoof”

Viestarts Gailītis, 18.05.2010. 10:16

Ja pērnā gada festivālā "Skaņu mežs" viens no skaniski un vizuāli iespaidīgākajiem priekšnesumiem bija kulta doom metāla grupa “Sunn O)))”, tad šī gada festivālā, kas notiks no 9. līdz 11. septembrim, tāds solās būt viņu ačgārnais spoguļattēls, eksperimentālais “orķestris” no Londonas “Chrome Hoof”.
"Skaņu mežā 2010" uzstāsies eksperimentālais orķestris “Chrome Hoof”

Stilu, ko šis dinamiskais un ekscentriskais ansamblis pārstāv, mēdz dēvēt par doom disko un arī tērpjas viņi līdzīgi kā “Sunn O)))” – taču tie ir nevis melni, bet spīdīgi un futūristiski mūku tērpi. Un gluži kā “Sunn O)))”, šo vienreizējo ansambli publicē ietekmīgā eksperimentālā metāla izdevniecība “Southern Lord”, kurā grupai vakar, 17.maijā, iznāca jauns albums “Crush Depth”. “Chrome Hoof” ir kļuvis leģendārs ar saviem dzīvajiem horeogrāfiskajiem priekšnesumiem un spēju apvienot šķietami nesaderīgus stilus – disko un doom metālu, džezu, fanku, glamroku, elektro un kamermūziku.

“Chrome Hoof” izveidojās pirms desmit gadiem psihedēliskās doom grupas “Cathedral” basģitārista Leo Smī un viņa brāļa, bundzinieka un elektronikas mūziķa Milo interešu krustpunktā. Leo sajūsma par “Motorhead”, “Black Sabbath” un “Iron Maiden” rezultēja darbībā grupās kā “Trespass” un jau minētajā “Cathedral”. Milo tai pat laikā interesējās par groove stila mūziku kā acid house, hiphopu un disko un muzicēja kopā ar tehno producentu Marku Brūmu. Abus brāļus gan vienoja simpātijas pret krautroka grupu “Faust”, progresīvā roka grupu “King Crimson” un eksperimentālā roka grupu “This Heat”, kā arī 1970.gadu fanku un disko. Sākotnēji viņi uzstājās kā duets un pamatā spēlēja elektronisko mūziku. Taču pakāpeniski duets “apauga” ar jauniem dalībniekiem un kopš 2007.gada grupā ir desmit dalībnieki, kas spēlē virkni instrumentu, radot džezīgi orķestrālu skaņu. “Chrome Hoof” mūziku var raksturot kā progresīvu, futūristisku un psihedēlisku un kritiķi uzskata, ka tā skan kā sajaukums starp avangarda džeza kolektīvu “Sun Ra”, funk grupu “ESG”, progresīvajiem rokeriem “Goblin”, Džordža Klintona vadīto funk, soul un roka kolektīvu “Parliament-Funkadelic” un smagā metāla apvienību “Black Sabbath”.
 
Grupas bundzinieks ir izbijušais reiveris, kas ārkārtīgi spēcīgi un ātri spēj uzsist lielisku disko ritmu, savukārt basista pirksti “šaudās kā lētu amfetamīnu saēdušās adāmadatas” un ne mazāk virtuozi ir pārējie instrumentālisti, kas spēlē bazūni, saksofonu, trompeti, taustiņinstrumentus, vijoli, čellu, perkusijas, semplerus, ģitāras, basu, bungas un ar vieglumu un nianšu izjūtu būvē monumentālus vokālus aranžējumus. “Chrome Hoof” ir ansamblis, ko raksturo dinamika, oriģinalitāte un vēlme riskēt. 

Informācija: www.myspace.com/chromehoof, www.skanumezs.lv. Drīz arī tiks pasludināti nākamie mākslinieki un biļešu pārdošana.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV