Trešdiena, 25.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Rauls, Rodrigo;

Klubā “Godvil” koncertēs džeza dziedātāja Nina Karlsson

Inese Mihasjonoka, 18.05.2010. 13:58

Sestdien, 22. maijā, plkst. 20:00 koncertā klubā “Godvil” skanēs Sincere jazz dziedātājas Nina Karlsson izpildījumā.
Klubā “Godvil” koncertēs džeza dziedātāja Nina Karlsson

Nina Karlsson ir īpaša parādība – viņa šķietami ir ieradusies no labākiem laikiem, kad mūziku nesauca ciniskā šovbiznesa vārdā, bet tā bija tīra māksla. Apmeklējot viņas koncertu, klausītājs izjūt nebijušu, sen aizmirstu cēlumu, estētiku, greznību. Viņa varētu dziedāt augstākajai sabiedrībai un 20. gadsimta sākuma poēzijas elkiem. Īsteniem mūzikas cienītājiem un mākslas gardēžiem.

Izvēloties pašu labāko no džeza, fanka, blūza, operetes, Ņina iemieso sajūtas savos skaņdarbos. Burtiski spītējot šībrīža tendencēm „cept hītus”, vienkāršā meitene no Sanktpēterburgas ar spēcīgo, skaisto balsi un ar šķietamu burvestību apveltītajiem pirkstiem, kas veikli un nemanāmi slīd pār klavieru taustiņiem, rada te brašas kabarē dziedones, te mēmā kino aktrisītes-iesācējas, te meitenes ar lauztu sirdi tēlu.

Nina Karlsson pati izdomājusi mūzikas stila nosaukumu – sincere jazz (no angļu val. „patiess džezs”). Un, ja par „džeza” daļu kāds vēl varētu pastrīdēties, tad par „patieso” šaubas nerodas. Šī trauslā jaunkundze parādījās uz Sanktpēterburgas skatuves pavisam nesen, taču ir jau pamanījusies tandēmā ar klavierēm pieskandināt pilsētu tik pamatīgi, kā tas nav izdevies veselām džeza vai rokgrupām. Ņinas muzikālais patiesums un apbrīnojamā muzikalitāte ir sasildījusi vēso Sanktpēterburgas iemītnieku sirdis, un tagad tie pēc pirmā svilpiena jau steidzas uz Ņinas koncertiem.

Žurnāls Sobaka.ru (Собака.ru) Ņinu ir nosaucis par „2008. gada nozīmīgāko atklājumu Sanktpēterburgas mūzikas pasaulē”, viņas pavadījumā notiek mēmā kino šovi kinoteātrī „Rodina”, tieši Ņinas balss ir atstājusi iespaidu uz skaņu producentu un komponistu Andreju Samsonovu, un viņš ar dziedātāju ir ierakstījis vairākus skaņdarbus Laska Omnia projekta ietvaros.

Par Ņinu atzinīgi izteicies arī Artēmijs Troickis: http://www.youtube.com/watch?v=oXYQqF7iuR8

Biļetes nopērkamas Bilešu servisa kasēs, cena no 7 latiem. Līdz 21.maijam ISIC karšu īpašniekiem īpašā cena – 5 lati.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV