Trešdiena, 25.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Rauls, Rodrigo;

Kobes Filharmonijas koris un kamerkoris „Ave Sol” koncertēs Sv.Pētera baznīcā

Elīna Dambekalne, 18.05.2010. 16:03

Trešdien, 19. maijā plkst. 18.00 Rīgas Sv. Pētera baznīcā (Skārņu ielā 19) Kobes dienu ietvaros notiks Rīgas kamerkora „Ave Sol” un Kobes Filharmonijas kora koncerts. Atzīmējot Kobes un Rīgas sadraudzības 35. gadadienu, kā arī, lai stiprinātu savstarpēju sapratni mūzikas jomā, abi kori koncerta laikā svinīgi parakstīs savstarpēju sadarbības līgumu. Ieeja uz koncertu bez maksas.

Viesu koris atskaņos japāņu komponistu tautas un orģinālmūziku, savukārt, kamerkoris „Ave Sol” diriģenta Ulda Kokara vadībā interpretēs Marģera Zariņa, Riharda Dubras un Pētera Plakida kora mūziku. Koncerta noslēgumā abi kori kopīgi izdziedās japāņu tradicionālo dziesmu „Akatombo” un latviešu tautasdziesmu Imanta Ramiņa apdarē „Pūt, vējiņi”.

Kobes dienu ietvaros kamerkora „Ave Sol” mākslinieciskais vadītājs Uldis Kokars un diriģents Mārtiņš Klišāns sniegs meistarklases un praktiskas nodarbības, kopā ar viesu kori iestudējot latviešu mūsdienu kora mūziku, latviešu tautas mūziku, kā arī diskutēs par latviešu kora literatūru un profesionālo koru kustības tendencēm.

Kamerkoris „Ave Sol” pirmo reizi koncertturnejā Japānu apmeklēja 1978. gada maijā un otrreiz viesojās 1993. gada jūnijā.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV