Trešdiena, 25.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Rauls, Rodrigo;

Berlīnieši “The Ocean” piedāvā ceļojumu Saules sistēmā

Klubs „Melnā piektdiena”, 19.05.2010. 14:32

Pirmdien, 24. maijā, klubā „Melnā Piektdiena” notiks postroka vakars, kurā savas jaunā albuma “Heliocentric” atbalsta tūres ietvaros uzstāsies vācu ambient post-metal vienība “The Ocean”.
Berlīnieši “The Ocean” piedāvā ceļojumu Saules sistēmā

“The Ocean” ir berlīnieši, kas savā mūzikā veiksmīgi apvieno mūsdienīgu hardcore un metal skanējumu ar klasiskās mūzikas un elektronikas elementiem. Paši mūziķi savu mūzikas stilu dēvē par „ambient soundtrack doomrock”, bet mūzikas kritiķi tos jau paguvuši nodēvēt par „oriģinālu vācu “Isis”/ “Neurosis” bez kopēšanas pazīmēm”.

Grupu 2000. gadā dibinājis ģitārists un komponists Robin Staps. Turpmāko divu gadu laikā grupas sastāvam cauri izgāja turpat vai 40 mūziķu, līdz 2002. gadā sastāvs beidzot nostabilizējās, un tika sniegts pirmais koncerts puslegālā Berlīnes klubā Eimer Club.

Drīz pēc tam grupa izdod savu pirmo albumu “Islands/Tides”  un paraksta līgumu ar izdevēju Make My Day Records. 2003.gadā izdots instrumentālais “The Ocean” EP “Fogdiver”, kas saņēma visdažādāko mūzikas stilu apskatnieku atzinību.

Jaunā albuma “Heliocentric” noformējums un teksti aizved klausītāju heliocentriskās pasaules sistēmas labirintā un pēta kristīgās ticības pasaules redzējumu no viduslaikiem līdz Darvinam.

The Ocean diskogrāfija:
Islands/Tides (2001)
Fogdiver (2003)
Fluxion (2004)
Aeolian (2005)
Precambrian (2007)
Heliocentric (2010)

Koncertā uzstāsies arī vietējās post-rock / experimental grupas “Toria”, “Mala” un “Dream For Eternity”.

Koncerta sākums pl. 20.00, klubs atvērts no pl. 19.00.

Ieeja - Ls 4

Resursi internetā:
http://www.melnapiektdiena.lv
http://www.myspace.com/theoceancollective
http://www.myspace.com/bandtoria

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV