Trešdiena, 25.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Rauls, Rodrigo;

Notiks Gruzijas neatkarības dienai veltīts koncerts

Līga Rubine, 19.05.2010. 17:37

Svētdien, 23. maijā, plkst. 16:00 Rīgas Kultūras un tautas mākslas centrā "Mazā Ģilde", Amatu ielā 3/5, notiks klasiskās mūzikas koncerts - veltījums Gruzijas neatkarības dienai. Piedalās mūziķi Ketevana Rukhadze (klavieres, Vācija), Gors Arsenjans (tenors, Vācija), Andis Sinkevičs (klavieres, Latvija), Karolīne Vancāne (akordeons, Latvija), Kārlis Klotiņš (čells, Latvija).
Notiks Gruzijas neatkarības dienai veltīts koncerts

Tenors Gor Arsenyan dzimis 1956. gadā Erevānā. Viņš ir beidzis Erevānas konservatoriju. 1986.gadā gūta uzvara konkursā Kaukāza balsis. Gors Arsenjans no 1986. - 1992. gadam darbojas kā Erevānas operas solists, bet no 1992. - 1996. gadam kā Maskavas Lielā teātra solists. Kopš 1996.gada dziedonis dzīvo Vācijā un strādā Trīres teātrī. Uzstājies Vācijas, Beļģijas, Nīderlandes, Slovākijas un Ungārijas operteātros, kā arī viesojies NVS valstīs. Latvijā mākslinieks viesojas pirmo reizi.

Pianiste Ketevan Rukhadze dzimusi 1972.gadā Tbilisi. Klavierspēli viņa apguvusi Tbilisi centrālajā mūzikas vidusskolā un Tbilisi Valsts konservatorijā profesora L.Šindžiašvili klavieru klasē. Pēc diploma iegūšanas uzsākusi pedagoģisko praksi mūzikas skolā talantīgiem jauniešiem, paralēli uzstājoties duetā ar vijoli gan dzimtajā pilsētā, gan Odesā un Kijevā. Kopš 2000.gada pianiste dzīvo un strādā Vācijā. Gan ar solo programmām, gan kamersastāvā māksliniece uzstājusies Vācijā, Šveicē, Francijā. Latvijā māksliniece uzstāsies pirmo reizi.

Karolīne Vancāne dzimusi 1968. gadā. Akordeona spēli un kameransambli apguvusi Maskavas kultūras institūtā un Latvijas mūzikas akadēmijā. 1989., 1994., 1995. un 1997. gadā Karolīne Vancāne ir ieguvusi balvas starptautiskos akordeona konkursos Dānijā un Maskavā. Kopš 1994. gada Karolīne Vancāne regulāri koncertē Latvijā, Vācijā un Dānijā. Mākslinieces plašajā repertuārā, kas ir unikāls Latvijas kultūrvidē, ir tik sarežģītas un nopietnas kompozīcijas kā F.Pulenka Koncerts ērģelēm ar orķestri, S.Gubaiduļinas partita Septiņi vārdi un In Croce, S.Birinska Jūras ainava. Ar savu spēli Karolīne Vancāne ir pierādījusi, ka izvēles sistēmas jeb brīvo basu akordeons ir pilnvērtīgs mūzikas instruments visaugstāko māksliniecisko rezultātu sasniegšanai.

Jaunais latviešu čellists Kārlis Klotiņš ir dzimis 1984. gadā. Čella spēli apguvis Emīla Dārziņa mūzikas skolā, Latvijas mūzikas akadēmijā un Bāzeles mūzikas augstskolā Šveicē pie profesoriem Ivana Monighetti un Sol Gabetta. Ar izcilību beidzis E.Testeļecas čella klases maģistrantūru, Kārlis Klotiņš šobrīd studē stīgu kvarteta maģistrantūrā un spēlē kamerorķestrī Sinfonietta Riga. Slīpējot savu prasmi, čellists ir piedalījies Maria Kliegel, Jāņa Laura, Hans-Jacob Eschenburg, Niels Ullner un Anto Pett meistarklasēs. Studiju laikā gūta 3. vieta valsts stīgu instrumentu konkursā un 2. vieta un balva par labāko J.S.Baha skaņdarba izpildījumu K.Davidova starptautiskajā čella konkursā. Latvijas kritiķi atzīst, ka Kārļa Klotiņa spēli raksturo labs kontakts ar patneriem un klausītājiem, stila izjūta un emocionāla atdeve.

Pianists Andis Sinkevičs ir dzimis 1965. gadā. Muzikālo izglītību un maģistra grādu ieguvis Latvijas mūzikas akadēmijā profesoru J. Rivkina and V.Janča klasē. Paralēli mācījies pie Jautrītes Putniņas. Vairākus gadus pianists strādājis Latvijas mūzikas akadēmijā un avīzē Literatūra. Māksla. Mēs par mūzikas apskatnieku. Gadu gaitā pianista ansambļa partneri ir bijuši daudzi izcili Latvijas mūziķi: Jautrīte Putniņa, Ilona Meija, Jānis Bulavs, Dzintars Jurgelaitis, Ivars Bezprozvanovs, Uldis Lipskis, Ints Dālderis, Atvars Lakstīgala, Pēteris Lielzuika, Guntars Ruņģis, Karolīne Vancāne, Kārlis Klotiņš. Pianista spēli raksturo oriģināls skatījums uz pierastiem interpretācijas un priekšnesuma aspektiem.

Koncertā skanēs F. Šūberta, F. Šopēna, R. Šūmaņa, S.Rahmaņinova, Dž. Pučīni, G. Donicetti, F. Pulenka, O. Taktakišvili, B. Kvernadzes un Emīla Dārziņa skaņdarbi.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV