Piektdiena, 27.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Ilgonis, Ādolfs;

Goran Gora prezentē albumu „Mystys Yrs”

Aiga Leitholde, 25.05.2010. 19:18

Pirmdien, 24. maijā, bārā „I love you” dziesminieks Goran Gora un mūziķa grupa „The Yrs” prezentēja savu albumu „Mystys Yrs”
Goran Gora prezentē albumu „Mystys Yrs”

Galerijas:

Goran Gora, kas sākotnēji ir bijis zināms kā solo mākslinieks, otrajā albuma tapšanā nozīmīgi ir mūziķi, kas jau kādu laiku ir mūziķa koncertu grupa. „The Yrs” ir ģitārists Kaspars Ansons, bundzinieks Edgars Runcis un basa ģitātists Valters Spūdžs. Albums „Mystys Yrs” sastāv no 13 dziesmām, kurās ir piedalījušies daudzi zināmi viesmākslinieki – frYars, Thomas Denver Jonsson, Māra Upmane – Holšteine, Ksenija Sundejeva, Detlef un Andis Grīva. Albums īpašā CD noformējumā tirdzniecībā būs pieejams pēc mēneša, taču tagad klausītāji ar mūziku var iepazīties Goran Gora interneta vietnēs. Ja nu tomēr kāds vēl šaubīsies par albuma iegādi, mūziķis neslēpj, ka „Mystys Yrs” būs pieejams brīvai lejupielādei. Tuvāko mēnešu laikā būs dzirdami vairāki Goran Gora un „The Yrs” koncerti, intīmākā gaisotne būs gaidāma Spīķeru koncertzālē paredzētā pasākumā. Nākamā būs Positivus festivāla gaidīšanas ballīte, kā arī pats festivāls, kurā šogad Goran Gora spēlēs uz lielās skatuves.

Pēc informatīvās daļas Goran Gora un „The Yrs” uz bāra „I love you” terases mediju pārstāvjiem un saviem tuvākajiem draugiem nospēlēja īsu koncertu. Šobrīd viszināmākā jaunā albuma dziesma ir pirmais singls „ A Dance Away”, kuru, dzirdot radio viļņos, atkal un atkal ir jāpiedomā, ka dziesmas autors un izpildītājs ir pašmāju mākslinieks. 21. gadsimtā - bezrobežu laikmetā arī mūzika zaudē savu nacionālo piederību, un tas viss ir dzirdams „Mystys Yrs”. Nenoliedzami, Goran Gora mūzika ir kļuvusi sintētiskāka un dejojamāka, tomēr neizpaliek gana eksperimentāli noskaņu skaņdarbi, piemēram, dziesma „Prodigy”. Arī koķetērija ar kantrī tēmu dziesmā „Silly Tunes” – duetā ar Kseniju, kuras balss šoreiz ir nedaudz līdzīga „The White Stripes” Megas bērnišķīgajam vokālam. Līdzības – tās katram būs savas, bet „Mystys Yrs” noskaņu daudzveidība un to negaidītās transformācijas neļaus albumu tik viegli nolikt CD plauktiņā. Pirmdienas vēsie vēji bija labi ieskrējušies arī Aldara ielā, tāpēc „Mystys Yrs” noklausīšanās tika turpināta audiālā veidā „I love you” telpās. 

Foto: Kārlis Bergs

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV