Piektdiena, 27.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Ilgonis, Ādolfs;

Ukraiņu mūzikas un mākslas projekts „IDOL” viesosies klubā “Nabaklab”

Edgars Āboliņš, 26.05.2010. 11:27

27.maija vakarā klubā “Nabaklab” ierodas ukraiņu mūziķu un mākslinieku desants. Programmā - modernās mākslas izstāde un izsole „IDOL”, regeja grupas „Jah-Pre” akustiskais koncerts un DJ Minianimals miksē savu mūziku līdz pēdējam dejotājam.
Ukraiņu mūzikas un mākslas projekts „IDOL” viesosies klubā “Nabaklab”

Modernās mākslas izstādes „IDOL” ideja ir paraugskeču radīšana par mūsdienu jaunatnes ballīšu dziņām visā pasaulē; mūsdienīgi un mūžseni cilvēku pielūgsmes priekšmeti (izņemot tos, ko atzīst Baznīca), elkdievības un zvaigznes, zīmoli, personības, kas pašas sevi nostāda „dievišķā” statusā – politiķi un citi. Projekta mērķis ir noskaidrot tos pamatakmeņus, uz kā tiek sliets mūsdienu pasaules dvēseliskums un, izmantojot klasiskus kanonus, rast jaunu estētiku un stilistiku, veidot darbu sēriju vienā toņkārtā, bet ar dažādiem līdzekļiem.

Katra izstādītā mākslas darba radīšanā piedalās vismaz divi cilvēki (fotogrāfs un mākslinieks), tādējādi, nevienu darbu nav radījis tikai viens autors, kas kādā mērā katram autoram atsevišķi atņem personisko atbildību, taču liek vairāk piedomāt, meklēt jaunus veidus, kā iemiesot idejas, izteikt domas, jaunus līdzekļus, kā pasniegt emocijas. Tādējādi, skatītāju novērtējumam tiek piedāvāts tīrs mākslas priekšmets, kas nesatur nevienu no autoriem. Tajā vairs nav gandrīz nemaz cilvēciskās personības, tajā paliek tikai māksla tās vistīrākajā izpausmē.

Saulainā komanda „JAH PRE”  nu jau ilgāk par pieciem gadiem spēlē vasarīgu reggae mūziku. Savās kompozīcijās grupas dalībnieki prasmīgi apvieno izteiktus saulainās Jamaikas ritmus ar viegliem, ironiski izsmalcinātiem tekstiem. Galvenokārt dziesmu teksti ir ukraiņu valodā, kas tiem piešķir īpašu rēnumu un melodiskumu, savukārt „Minianimals” ir divu Harkovas dīdžeju un mūziķu projekts.

Izstādes atklāšana notiks pulkstens 18:00 un to būs iespējams apskatīt tikai vienu vakaru. Koncerta sākums ap 22:00.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV