Piektdiena, 27.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Ilgonis, Ādolfs;

Kafejnīca "Leningrad" aicina ar Westbam šova biļetēm doties uz Eastbam ballīti

Mārtiņš Zviedris, 26.05.2010. 16:16

Reaģējot uz SIA «City People» paziņojumu, ka pieprasījuma trūkuma dēļ Rīgā atcelts pasākums ar viena no visu laiku ietekmīgākajiem vācu elektroniskās mūzikas dīdžejiem Westbam uzstāšanās, kas bija plānota Sapņu fabrikā 28. maijā, no 21:00, kafejnīca Leningrad aicina izmantot iegādātās biļetes, apmeklējot Westbam latviešu domubiedra Eastbam jeb Roberta Gobziņa ballīti Vecrīgā, Kalēju ielā 54.

Westbam ir viens no pirmajiem Rietumu māksliniekiem, kas uzstājās Latvijā astoņdesmito gadu otrajā pusē. Roberts Gobziņš, vairāku mūzikas virzienu celmauzis Latvijā, iedvesmojies no vācu viesa — toreiz Eiropā reti sastopamā Detriotas tehno popularizētāja Maksimiliana Lenca radītajiem tembriem un ritmiem (kas ir arī sava laika vērienīgākā reiva sarīkojuma Mayday autors), aizsūtīja savu ierakstu kaseti un tika uzaicināts piedalīties sarīkojumā Westbam Meets Eastbam Berlīnē, kur arī ieguva skatuves vārdu Eastbam — pseidonīmu, kam pieder par latviešu deju mūzikas stūrakmeni uzskatāmais hits Aka-Aka.

Cafe Leningrad radošais direktors Sergejs Bižāns par pasākumu: «Mēs ar ļoti lielu nepacietību gaidījām mūsu drauga un muzikālā kolēģa Roberta Gobziņa cīņubiedra Westbam pasākumu Rīgā un esam patiesi sašutuši, ka to nācies atcelt. Tāpēc vēlamies piedāvāt visem Westbam faniem kolosālu tusiņu nedaudz mazākā mērogā un ar vietējās nozīmes labākā vācu 90.-to gadu tehno mūzikas pazinēja piedalīšanos. Mēs ļoti ceram, ka SIA «City People» šī neveiksme neatturēs no saturīgu un kvalitatīvu pasākumu organizēšanas priekšdienās un noteikti gaidīsim ciemos arī viņus.».

Trakulīgā pasākumā, kurā kopā ar Gobziņu par muzikālo noformējumu gādās dīdžejs M-sha, Eastbam nožēlu par cienītā kolēģa neierašanos Rīgā gan negatavojas ietērpt asarainos vārdos. Viņš sola priecēt klausītājus ar nesenāko darbu jauniem remiksiem, kuros būšot izmantota arī portugāļu valoda.

Eastbam vakarā cafe Leningrad negatavojas atcelt ierasto bezmaksas ieeju: par Westbam šova biļeti varēs iegādāties divas glāzes Piebalgas alus.

Kafejnīcas mājaslapa: www.leningrad.lv

E–pasts: box@leningrad.lv

Twitter: twitter.com/mrserge

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV