Piektdiena, 27.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Ilgonis, Ādolfs;

Rīgas koru mēnesis 2010 noslēgsies ar koncertu “Diždžokerspēle jeb Rīgai ir talanti”

Ilona Brūvere, 28.05.2010. 10:44

Koncertorganizācija AVE SOL Rīgas Koru mēnesi 2010 noslēdz ar solistu parādi. Pēc vairāk kā 60 koru koncertiem ar 90 koru piedalīšanos noslēguma koncertā uzstāsies  Rīgas koru dziedātāji, kas pēc īpašiem spēles noteikumiem uzaicināti piedalīties Noslēguma koncertā 31. maijā plkst. 19:30 koncertzālē “Ave Sol” uzstāties kā solisti.
Rīgas koru mēnesis 2010 noslēgsies ar koncertu “Diždžokerspēle jeb Rīgai ir talanti”

Koncertā uzstāsies dziedātāji:
Maksims Ļaščenko (koris KAMĒR…)
Elīna Seile (koris BALSIS)
Beatrise Heislere (koris DAUGAVIŅA)
Edgars Legzdiņš (koris BALSIS)
Roberta Kupača un Ilvija Eņģele (koris DAUGAVIŅA)
Andis Ozoliņš (koris GAUDEAMUS)
Ēriks Eglītis (koris ANIMA)
Indulis Tilgass (Latvijas Bankas koris)
Līga, Agnisa, Jacinta (koris VIVAT)
 
Publika ir iemīļojusi tādus dziedošos šovus kā Okartes akadēmija, Dziedi ar zvaigzni, Lielbritānijā – Britain`s Got Talent un citus. RĪGAS KORU MĒNESIS 2010 piedāvā solistus, asprātīgus dziedātājus un skaistas balsis tieši no Rīgas koru dziedātāju vidus.

Solistu programmā gaidāma 17. gs. itāļu komponistu ārijas un populāra opermūzika, Portugāļu dziesmas, labākais no latviešu 90to gadu mūzikas, Populāras mūzikas hiti – “I Wanna Know what Love is”, “Can`t Help Loving”, no U2 repertuāra “White as Snow”, E. Dārziņa “Spāņu romance”.

Solisti ir amatieri un ikdienā darbojas dažādās ar mūziku nesaistītās jomās.  Fināliste Elīna Seile uzsver: „Neesmu profesionāla mūziķe, studēju maģistrantūrā LU Bioloģijas fakultātē, strādāju  kā zinātniskā asistente. Mācos izprast un mīlēt dabu, apgūstu putnu dziesmas, zirnekļu zīmju valodu, koku sakņu spēku un katras mazākās dzīvības nozīmi Zemes ikdienā.” Diždžokerspēles solistes Elīnas pavadošais sastāvs – ģitāristi, arī ir biologi – zoologs Uģis un mikrobiologs Artūrs.

“Diždžokerspēles” solistu sniegumu vērtēs skatītāji un neatkarīga žūrija: Diāna  Čivle, Eiropas Kultūras  galvaspilsētas  direkcijas vadītāja, mūziķe Lorija Vuda-Cinkuss, mūzikas  žurnālists Orests  Silabriedis, režisors Uģis Brikmanis. Spilgtākie talanti saņems Rīgas koru mēneša 2010 atbalstītāja – ģenerālsponsora LUDO sarūpētās prāta spēles.
  
Koncerta otrā daļa aicinās iziet koncertzāles AVE SOL iekšpagalmā un spēlēt ģenerālā spēlmaņa - atbalstītāja LUDO galda spēles ar tādiem pretiniekiem kā maestro Imants Kokars vai Rīgas koru virsdiriģents Romāns Vanags.

Biļetes  visās Biļešu paradīzes kasēs un www.bilesuparadize.lv, kā arī  stundu pirms koncerta norises vietā.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV